Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Mutluyaka yol kavşağı üzerinde bir araca gerçekleştirilen operasyonda 24 parça eski eser ele geçirilirken, araç sürücüsü Davut Zengin ile aracın sahibi Veli Güney tutuklandı. Operasyon sonucu tutuklanan zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Hasan Dağlı’nın huzuruna çıkarıldı. 

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Bulut, 5 Şubat 2016 tarihinde Mutluyaka yol kavşağı üzerinde, zanlı 1 Davut Zengin’in kullanmakta olduğu araç içerisinde yapılan aramada eski eser olduğuna inanılan 15 adet değişik ebatlarda testi, 1 adet toprak kandil, 2 adet toprak kase, 5 adet sikke ve 1 adet küçük boy kama bulduklarını söyledi. 

Evinde dedektör bulundu

Zanlının tutuklandığını belirten Bulut, araç sahibi Veli Güney’in de zanlı 1 Davut Zengin’in aracını kullandığı sırada aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyledi.Zanlı

2 Veli Güney’in evinde yapılan aramada kazı aramada kullanılan 1 adet dedektör bulduklarını da aktaran Bulut, zanlı 2 Güney’in kendilerine bir gönüllü ifade verdiğini söyledi. Meselenin henüz yeni başladığını ve gerekli araştırmalar için süreye ihtiyaçları olduğunu belirten Bulut, zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Zanlıların avukatı Alper Dede’nin de itirazı olmaması üzerine Yargıç Hasan Dağlı soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.