Nadire BAHADİ

Gazimağusa’da 2015 yılı Haziran ayı içerisinde uyuşturucu alışverişi yapmaktan tutuklanan Umut Tohumserper ve İrfan Düşer’in  yargı süreci sona erdi. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” davalarından Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak suçlu bulunan sanık Umut Tohumserper 1 ay, sanık İrfan Düşer ise 18 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Tohumserper’e uyuşturucu sattı, ikisi de polise yakalandı

İddia Makamı adına savcı Mustafa İldeniz’in mahkemede sunduğu olgulara göre, sanık İrfan Düşer, 29 Haziran 2015 tarihinde uyuşturucu sattığını bildiği bir zenciden 200 TL karşılığında 3,5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde satın aldı ve uyuşturucunun bir miktarını 3 ayrı foil kağıdına sararak sakladı, bir kısmını da kendisi içti. Ayni gün sanık Umut Tohumserper, önceden uyuşturucu sattığını bildiği sanık Düşer’i arayarak uyuşturucu madde istediğini söyledi ve sanık Düşer’in evine giderek 30 TL karşılığında 199 mg Sentetik Cannabionoid aldı. Uyuşturucu alışverişinden haberdar olan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ise bölgede pusu görevinde bulunduğu sırada sanık Tohumserper’in, sanık Düşer’in evinden şüpheli şekilde çıkarken görmesi üzerine alıkoydu ve üzerinde yapılan aramada 199 mg Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde buldu.

Düşer uyuşturucudan sabıkalı

Uyuşturucu suçlarından sabıkalı olan Sanık İrfan Düşer’in, 15 Mayıs 2014 tarihinde Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde kanunsuz uyuşturucu madde alma ve kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu davalarından yargılanarak 100 TL para cezasına mahkum edilirken, 11 Kasım 2014 tarihinde ise kanunsuz Eroin alma ve kanunsuz Eroin tasarrufu davalarından yargılanarak 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Toplam 19 ay hapis

Sanık Umut Tohumserper ve İrfan Düşer hakkındaki davanın kararını Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler okudu. Sanık Umut Tohumserper ile İrfan Düşer’in  suçlu bulunduğunu ifade eden Güzeler, toplum bireylerini her geçen gün artan uyuşturucu suçlarından korumak için devlet organlarına büyük görevler düştüğünü söyledi. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin en ağır uyuşturucu türlerinden olduğunu söyleyen Güzeler, uyuşturucu maddelerin kullanıcısını bağımlı hale getirip beyin ve sinir sistemini olumsuz etkilediğini ifade etti. İşlenen suçlarda sanık Düşer’in sanık Tohumserper’e göre daha aktif rol üstlendiğini söyleyen Güzeler, ceza takdirinde ayrıma gidilmesi gerektiğini belirterek sanık Tohumserper’i 1 ay, sanık Düşer’i ise 18 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.