Devrim Demir

Girne’de Şubat ayında, Almahara isimli eğlence mekânına güvenlik görevlileri tarafından alınmadığı için öfkelenen ve Türkiye’de kanunsuz olarak getirdiği pompalı silahla güvenlik görevlisini tehdit edip havaya bir kez ateş eden Haşim Burak Solak hakkındaki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Merkezi Cezaevi’nde 4 aydır hükümsüz tutuklu olarak bulunan Haşim Burak Solak, iki buçuk yıl hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Düriye Elkıran’ın yaptığı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu ile Yargıç Hasan Dağlı’dan oluşan heyet kararını Yargıç Mesut Mesutoğlu açıkladı.

Eğitim için geldi cezaevine girdi

Kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, olayın Girne’de 27 Şubat tarihinde meydana geldiğini anımsattı. Haşim Burak Solak’ın arkadaşıyla birlikte gittiği eğlence mekânına alınmadığını hatırlatan Mesutoğlu, Solak’ın öfkelenerek Türkiye’den ithal ettiği ve tasarrufunda bulundurduğu pompalı silahla, güvenlik görevlisine doğrultup, “6 yıl tedavi gördüm, sıkarım ölürsün” diye tehdit ettikten sonra bir kez havaya ateş açıp oradan ayrıldığını söyledi.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, eğitim almaya gelen bir öğrencinin, bu şekilde bir davranışta bulunmasına hiçbir zaman hoşgörüyle bakılmayacağına dikkat çekti.

Mesutoğlu: Suç asla kabul edilemez  

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığın işlediği suçun ağır bir suç olduğunu kaydetti. Mesutoğlu, eğitim almaya gelen bir kişinin, izinsiz silah ve 35 adet canlı fişek ithal edip tasarruf etmesinin asla kabul edilemez olduğuna değindi.

Sanığın ayrıca olayın ardından saklanıp polise teslim olmadığını ve yerinin tespit edilmesinden sonra, teslim olmak yerine yine silaha sarılmak istediğini anımsattı.

Bu tür suçların, ülkemizde son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çeken Mesutoğlu, Ağır Ceza Mahkemeleri’nin bu tür suçlara caydırıcı cezalar vermesi gerektiğine dikkat çekti. Mesutoğlu, sözü edilen suçların yaygınlaştığını ve kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini ifade ederek, bunların topluma zarar veren, güveni sarsan, ciddi suçlar olduğu üzerinde durdu. Son olarak sanığa verilecek en adil ve en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğuna değinen Mesutoğlu, sanık Haşim Burak Solak’ı mahkûm olduğu davalardan 30 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.