30 GRAM HİNTKENEVİRİ ZANLILARI TEMİNATA BAĞLANDI

Lefkoşa’da Yurtiçi kargoya gelen bir pakette çıkan 30 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine tutuklu bulunan zanlılar Mahir Tüzel, İlke Devrim Geygel ve Omar Alhalaly teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, narkotik ekiplerinin 15 Aralık saat 18.30 sıralarında Lefkoşa’da Yurt İçi kargo önünde elinde paketle duran zanlı Mahir Tüzel’in elindeki pakette şüphe üzerine arama yapıldığını, aramada paket içerisinde yaklaşık 30 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı Tüzel ile kargoyu birlikte almaya gelen zanlılar İlke Devrim Geygel ve Omar Alhalaly’in tutuklandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına ve her zanlının 10’ar bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

BONZAİ ZANLILARI TEMİNATA BAĞLANDI

Lefkoşa Surlariçinde 14 Aralık tarihinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde şüphe üzerine bir araçta yapılan aramada araç içerisinde 5 paket Sentetik Canabionit türü uyuşturucu madde bulunması ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Avni Kansaran ve Arzu Doğan dün teminat talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Sevinç, Surlariçinde 14 Aralık tarihinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde zanlılar Avni Kansaran ile Arzu Doğan’ın içerisinde bulunduğu araçta şüphe üzerine arama yapıldığını ve 5 paket 18 gram Sentetik Canabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Sevinç zanlıların 15 Aralık tarihinde mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutuklama emri alındığını, bu süre içerisinde soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, her iki zanlının yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve zanlı Avni Kansaran’ın 2 bin TL nakdi teminat yatırmasına zanlı Arzu Doğan’ın ise KKTC vatandaşı 1 kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.