Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), odacı kadrosundaki eksiklikler nedeniyle Lefkoşa ve Girne kaza mahkemelerinde 3 gündür sürdürdüğü tam gün greve devam edeceklerini açıkladı.

KTAMS ile Kamu-İş, grevle ilgili kamuoyuna daha açıklayıcı bilgi vermek adına yarın Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde saat 09.30'da basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

“HÜKÜMET SENDİKALARLA İLETİŞİM KURMADI”

Sendikaların ortak açıklamasında, KTAMS ve KAMU-İŞ olarak Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde yaşanan odacı eksikliği nedeniyle başlattıkları grevle ilgili hükümetten kimsenin sendikalarla temasa geçmediğini kaydedildi.

KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın ile Kamu-İş Başkanı Sami Dilek’in imzasıyla yayınlanan ortak açıklamada, “Üç gündür Lefkoşa ve Girne Kaza mahkemelerinde hiç bir dava görülemezken hükümet bu sıkıntıyı aşmak adına bugün olmuş hala daha sendikalarımız ile iletişim kurmamıştır” denildi.

GREV SALI GÜNÜNDEN BERİ SÜRÜYOR

KTAMS ve Kamu-İş, artan yargıç sayısına karşılık hizmetlerin verimli bir şekilde yürütülmesi adına odacı eksikliği yaşandığını, özellikle Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde yargıçlara hizmet edecek odacı eksikliğinin hükümet tarafından giderilmediğini kaydetmişti.

Bu sorunu çözmek için  uzun bir süredir hükümet ile iletişim içerisinde olmalarına karşın çözüm bulunmadığı gerekçesiyle grev kararı alan sendikalar, salı gününden beri Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde tam gün grev yapıyor.