Mare Monte Plajı konusunda, Alsancak Belediyesi ile Net Turistik Hizmetler şirketi arasındaki anlaşmazlık sürüyor.

“Mesele yargı aşamasında olsa da, Mare Monte plajında hayat devam ediyor. Alsancak Belediyesi ve Merit grubu plajı kullanmaya devam eden vatandaşa hizmet vermeye çalışıyor. Bu anlaşmazlıktan şimdilik en fazla kazançlı çıkan halk. Çünkü vatandaş sadece plajdan değil kurulan içecek standlarından ücretsiz faydalanabiliyor…

Plajda hizmet yarışında belediye de kararlı.. Belediye ilk olarak yıllarca hizmet verdiği kafeteryada tadilat yapmak istedi..

Alsancak Belediyesi’nin Mare Monte bölgesindeki kafeteryanın tadilatı için başlattığı çalışmalar izinsiz olduğu gerekçesiyle Girne Kaymakamlığı tarafından durduruldu.

Belediyenin tadilat girişimi şimdilik başarısız olsa da halka hizmet vermekten vazgeçilmemiş. Belediye plajın kamu malı olan kısmına halk için denizden şezlong getirtti Belediye tarafından ayrıca hem restorantın hem de plajın tümünün kendileri tarafından kullanılabilmesi için mücadele veriliyor.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser süreci, düşüncelerini ve beklentilerini BRT’ye aktardı..

Ataser Mare Monte Plajı konusunda Merit grubuyla aralarındaki sorunla ilgili olarak devlet kurumlarına gerekli başvuruları yaptıklarını ancak bir sonuca varamadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak yaptıkları araştırmada, Mare Monte plajının üçte ikilik kısmının Net Turistik Hizmetler şirketine kiralanan paftalar içinde yer aldığını üçte birlik kısmının ise kamu malı olduğunu belirlediklerini söyleyen Ataser, kendilerinin de halka açık olan bu bölüme deniz yoluyla şezlong indirdiklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde sözkonusu alanda kafeteryayı da açarak hizmet vermek istediklerini belirten Ataser, bu girişimleri halkın isteği üzerine yaptıklarını vurguladı.

Ataser, “Siyasilere sesleniyorum yaptığımız mücadeleyi incelesinler, yasal olup olmadığını araştırsınlar bir karar versinler ve bir çözüm üretsinler. Biz iyi niyet çerçevesinde her iki tarafın menfaatlerine uyacak bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Merit Crystal Cove Genel Müdürü Ercan Turan ise, Alsancak Belediyesi’nin söz konusu plajda gayri yasal şekilde işletmecilik yapmaya çalıştığını savunarak, buna karşı olduklarını söyledi.

Mare Monte plajının tamamının, Net Turistik Hizmetler Limited’e kiralanan arazi içinde yer aldığını ileri süren Turan, kamu yolu olarak gösterilen alanından plaja inen merdivenlerin de kendi arazileri içinde yer alan kaçak bir inşaat olduğunu savundu.

Turan, Mare Monte koyunda yer alan kayaların üzerine beton dökülerek yapılan rıhtımın, izinsiz kaçak bir yapı olması nedeniyle, kira sözleşmesine göre Net Turistik Hizmetler Limited’e ait olmadığını ancak belediyeye de ait olmadığı görüşünü ifade etti.