Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Meclis heyetlerinin AB temaslarıyla ilgili Meclis Genel Kurulu’na bilgi verirken, “AB’ ile gözden geçirme çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini” anlattı.

Meclis’in bugünkü birleşiminde konuyla ilgili gündem dışı konuşma yapan Candan, şu ana kadar AB’de görüştükleri herkesin dünyayla ilgili iyi haberler bekledikleri tek konunun Kıbrıs sorunu olduğunu iletti.

Her hafta AB’den heyetlerin Kıbrıs’a gelerek ara bölgede Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum temsilcilerle bir araya geldiğini ve AB’ye uyumla ilgili gözden geçirme çalışması yaptığını dile getiren Candan, bu çalışmanın son 3 aydır yoğun şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Türkçenin resmi dil olması için taleplerini AB yetkililerine ilettiklerini anlatan Candan, olası bir çözümden sonra AB parlamentosu seçimlerine ilişkin duruşlarını da ilettiklerini kaydetti.

2 liderin geçtiğimiz dönemde 3 adet güven artırıcı önlem kararı aldığını hatırlatan Candan, bunların AB raporuna girebileceğini ifade ettiklerini kaydetti.

Meclis’in bugünkü birleşiminde, UBP Milletvekili Ersin Tatar da cezaevinin durumuyla ilgili güncel konuşma yaptı.

Yeni cezaevi konusunun gündemden düştüğünü ancak 400’e yakın hükümlünün bulunduğu cezaevindeki durumun vahim olduğunu söyleyen Tatar, ısınma ve sıcak su sorunu olduğunu dile  getirdi.

Tatar, gardiyanların da ciddi sorunları olduğunu belirterek, hükümeti göreve çağırdı.

Konuşmaların ardından genel kurul bugünkü çalışmalarını tamamladı.

Milletvekili ve bakanların yurt dışı temasları nedeniyle Meclis’in pazartesi günkü yasama gündemli birleşimi gruplar arası mutabakatla yapılamayacak.

Bir sonraki toplantı, 11 Şubat Perşembe günü yasama öncelikli olarak yapılacak