Cumhuriyet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, Dernekler Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta içinde çarşamba ve cuma günleri olmak üzere iki kez toplanan komite, Dernekler Yasa Tasarısı’nı görüşmeye devam ederek madde madde oylamaya başladı.

Açıklamada, Komite’nin Yasa Tasarısı’nı bir sonraki toplantıda ele almaya devem edeceği ve en kısa sürede sonuçlandırıp onaylanmak üzere Meclis Genel Kurulu’na göndermeyi hedeflediği kaydedildi.

Cumhuriyet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, Komite Başkanı CTP Milletvekili Armağan Candan, Başkan Yardımcısı DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu ve üyeler CTP Milletvekili Mehmet Çağlar, UBP Milletvekili Ahmet Kaşif ve UBP Milletvekili Ersan Saner’den oluşuyor.

Dernekler Yasa Tasarısı ile ilgili Komite çalışmalarına ayrıca CTP Milletvekilleri Doğuş Derya ve Teberrüken Uluçay ile DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz de  katılarak katkı koyuyor.

Dernekler Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü Meclis Komitesi toplantılarına Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi ve İçişleri Bakanlığı temsilcileri de davetli olarak katılıyor.

Komite Başkanı Armağan Candan, tasarıya ilişkin görüşlerini ileten Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütleri Ağı, Avrupa Birliği Sivil Alan Projesi, Biyologlar Derneği ve Baraka Kültür Merkezi’nden gelen önerileri de dikkate alarak  çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek, görüşlerini Komite’ye iletenlere teşekkür etti.

Candan, örgütlenmiş bireyler ve toplumun ülke demokrasisinin ilerlemesine yapacağı katkının büyük olacağını belirterek, dernek ve birliklerden gelen öneri ve talepler de dikkate alınarak hazırlanan yeni Dernekler Yasası ile bu alanda çağa ayak uydurulacağını ve uluslararası standartların yakalanacağını belirtti.