Uzun süreden beri Cittaslow çalışmalarını sürdüren Mehmetçik Belediyesi’nin çabaları sonuç verdi. İtalya’da bulunan Cittaslow Genel Merkezi’nden gelen habere göre, Mehmetçik Belediyesi’nin KKTC’deki 3. Cittaslow bölgesi olarak üyeliği kabul edildi.

Genel Merkez’den Mehmetçik Belediyesi’ne verilen bilgiye göre, 23 Haziran tarihinde Portekiz’de yapılacak olan Genel Kurul’da Mehmetçik Belediyesi’ne üyelik sertifikası takdim edilecek.

Mehmetçik Belediyesi açıklamasına göre, Yeniboğaziçi ve Lefke’den sonra üçüncü Cittaslow üyeliği alacak KKTC belediyesi olan Mehmetçik’in üyeliğiyle, Kuzey Kıbrıs’ın Cittaslow kenti olma yolunda kapıları da açılmış oldu. Buna göre, KKTC’de 3. belediyenin de Cittaslow bölgesi ilan edilmesinin ardından Kuzey Kıbrıs Cittaslow ülkesi olmaya aday.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli yaptığı açıklamada, kendisine ulaşan haberden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sarıçizmeli, uzun süren Cittaslow çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini, çok yakın sürede Portekiz’den alınacak üyelik sertifikası ile çalışmalarını bu çerçevede sürdüreceklerini söyledi.

Mehmetçik bölgesinde uygulanan Cittaslow çalışmalarını yurt dışında farklı farklı bölgelerde yakından inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen Sarıçizmeli, bölge halkının da “sakin şehir” olma yolunda verilecek mücadelenin yardımcısı olacağına duyduğu  inancı belirtti.