Nadire Bahadi

Mağusa’da yeğenine mesaj attığı gerekçesiyle Ömer Faruk Elibol’u tornavida ile yaralayan  Abdülkadir Kaplan tutuklandı. Kaplan dün “Yaralama”, “Kavga”, “Rahatsızlık” ve “Tecavüzkar alet taşıma” suçlamalarıyla Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminat maksatlı mahkemeye çıkarılan Kaplan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Burnuna ve ensesine tornavida soktu

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Abdülkadir Kaplan’ın 18 Temmuz tarihinde saat 00:30’da Topçu Bulvarı üzerinde, önceden kız yeğenine mesaj attığı gerekçesiyle arkadaşı Hüseyin Tufan Getirmez’le birlikte Tülhan Karakaya ve Ömer Faruk Elibol ile kavga ettiğini ve zanlı Abdulkadir Kaplan’ın tasarrufundaki 17 cm uzunluğunda olan tornavidayı Elibol’un burnunun sol kısmı ile ense kısmına sokarak yaraladığını açıkladı. Olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Doğan, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Serbest kaldı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Kaplan’ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 2 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Hacımulla, KKTC vatandaşı 1 kefilin 10 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.