Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) yeni kurulacak olası koalisyon hükümetinden, müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya destek verilmesi konusuna özen gösterilmesi ve müzakere sürecine olumsuz yansıyacak politika ve icraatlardan  kesinlikle kaçınılmasının en büyük beklentileri olduğunu kaydetti.

İŞAD Başkanı Metin Şadi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yeni koalisyon hükümetinin, 2016-2018 TC-KKTC Ekonomik Programı ve Mali Protokol sürecinin de acilen tamamlamasını bekledikleri ifade edildi.

Şadi, yeni programda, Kıbrıslı Türk iş insanlarının ekonomik varlıkları ile geleceklerinin ve tüm vatandaşların Kuzey Kıbrıs’ta özne olarak varlığını koruyacak politikalara azami özen gösterilmesini talep ettiklerini vurguladı.

Yargı veya vatandaşlık gibi hassas konularda da ülke halkının menfaat ve bütünlüğünün dikkate alınmasını, verilen tepkilere yönelik hareket edilmesini talep ettiklerini belirten Şadi, programın KKTC’de yaşam kalitesini yükseltecek, iş ve yatırım iklimini iyileştirecek, rekabet edebilirliği artıracak, devleti üretici-işletmeci fonksiyondan düzenleyici-denetleyici fonksiyona taşıyacak özelleştirme ve liberalizasyon politikalarını da kapsamına almasını istediklerini kaydetti.

Sadi, programda  başkanlık rejimine geçiş için gerekli düzenlemelerin de yer alması gerektiğine inandıklarını da ifade etti.