Gamze Baykur

Mağusa’da tasarrufunda 1 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü madde ile yakalanan Nijerya uyruklu Muhammad Inuwa Garba dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

Mağusa’da tasarrufunda 1 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduran zanlı Muhammad Inuwa Garba almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak teminat maksatlı mahkemeye çıkarılan zanlı Garba, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

1 gr aldı…

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 13 Mayıs tarihinde zanlı Muhammad Inuwa Garba aleyhine 1 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf etme meseleleri ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın tamamlandığını açıkladı. Kaleci, Nijerya uyruklu olan ve DAÜ’de öğrenci olan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Serbest kaldı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Muhammad Inuwa Garba’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.