Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkanı Erhan Arıklı ve beraberindeki heyet Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve yetkililerinin ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Yeni Doğuş Partisi’nin kırsal kesimi gezerek, sorunları dinlediğini dile getiren Naimoğulları, üretici kesime katkı koyan her görüşün yanında olduklarını belirtti.

Naimoğulları üretmenin zorluklarından bahsederek, mücadele etmekten vazgeçmediklerini belirtti.

Yılda 500- 600 milyon TL’lik bir kaynağı piyasaya sunan hayvancılık sektöründen direk veya en direk en az elli bin kişinin karnını doyurduğunu belirten Naimoğulları, üreticinin alacaklarını alamamasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Naimoğulları, Mart ayında Küçükbaş üreticiye verilmesi gereken 13 milyon TL ve Büyükbaş üreticiye verilmesi gereken 4,5 milyon TL Doğrudan Gelir Desteklerinin ödemesinin halen yapılmadığını ayrıca süt ödemelerinin her zaman 15 gün gecikmeli yapıldığını ifade etti.

Temel gıda maddelerinin tüketimini sağlamanın tek çaresinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi olduğunu kaydeden Naimoğulları, tarımda bir politika olmamasından yakındı. 

‘’Ülkemizde onca yerli ürün varken ithal ürünlere destek veriliyor’’ diyen Naimoğulları, KKTC’de hiçbir fon olmamasından dolayı üreticilerin de rekabet edebilirlik konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

Yerli üretimin öneminden bahseden Naimoğulları, hayvancılık sektörünün üretim sektörü olduğunu, hiçbir tatili olmayan üreticinin yanlış uygulanan politikalar yüzünden ciddi şekilde etkilendiğini ifade etti.

Tamamen üretim odaklı ve üreticiyi düşünen politikalar üretilmesinin ivedi olduğuna dikkat çeken Naimoğulları, hükümetin bir an önce bu konuda gerekli çalışmaları başlatmasının önemine değindi.