UBP Genel Başkanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı yazılı açıklamada 31 Ekim’de gerçekleşecek olan kurultay’da Hüseyin Özgürgün’ün ikinci tura kalmayacağını iddia etti.

ÇAVUŞOĞLU: ÖZGÜRGÜN İKİNCİ TURA KALAMAYACAK

Ulusal Birlik Partisi’nin büyüklüğünden bahseden Çavuşoğlu, iktidar olacak olan partilerin başındaki ismin halkı yakından ilgilendirdiğini belirterek, 31 Ekim’de gerçekleşecek olan UBP Olağan Genel Kurultay’ında başkan olarak seçilecek ismin önemine değindi.

İleride olacak olan genel seçimde Hüseyin Özgürgün ile bu yolun yürünemeyeceğine parmak basan Çavuşoğlu,  Özgürgün’ün antidemokratik tutumundan kaynaklanan sıkıntıların gitgide büyüdüğünü ve bir an önce önlem alınması gerektiğini savundu.

 ‘’Genel Başkana karşı tüm umutlarımızı yitirdik’’

Ulusal Birlik Partililerin ve üyelerin gitgide Genel başkandan umutlarını yitirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, kurultayda ikinci tura kalacak isimler arasında Hüseyin Özgürgün’ün olamayacağını iddia etti.

Özgürgün’ün antidemokratik tutumu, halkçı olmayan duruşu ve partiyi sıkıntıya düşüren uygulamaları dolayısıyla sürecin aleyhinde işlediğine değinen Çavuşoğlu,  Özgürgün’ün biat zihniyeti ile hareket ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

‘’Özgürgün’ün örgütler aracılığı ile yazılması gereken üyelerin çok nadir zamanlarda kullanması gereken hakkı istismar ederek, merkezden üye yazımı yaparak, partililerden uzaklaştığını ve panik halinde antidemokratik uygulamaları ile partimizin kurullarını hiçe sayarak, partimizde kurumsallaşması gereken demokratik hakların kullanılmasına antidemokratik tavır koyarak, partimizi yıpratmıştır. Bu tutum ve tavırlardan gerek üyeler gerek partililer gerekse adaylar ve halkımız bundan rahatsızdır. Bu uygulamalarla bugüne kadar siyasette kimsenin ileriye gidemediğini siyasi tarih göstermiştir. Dolayısı ile Özgürgün’ün partinin önünü açmak ve halk nezdinde yıpranmasını önleyebilmek için davranışlarını tekrar gözden geçirmeye ve demokratik teamüllere uygun davranmaya davet ederim.’’

‘’Kimse partiyi kendi aile şirketiymiş gibi yönetemez’’

Çavuşoğlu Özgürgün’ün partiyi aile şirketi gibi yönettiğini savunarak şunları söyledi; ‘’Bu kurultay, tüzüğümüz gereği iki yılda bir tüm partilerde yaşanması gereken demokratik bir yarıştır ve sadece yarış olarak kalmalıdır. Parti bir ideoloji etrafında toplanan binlerce kişinin bir araya geldiği kurumsal olması gereken bir yapıdır. Hiç kimse herhangi bir partiyi olduğu gibi UBP’ni de kendi şirketi gibi veyahut aile şirketiymiş gibi yönetemez. Partiler, çok sesli olduğu sürece ve partiyi yönetmeye kendini hazır hisseden birçok üyesi olduğu zaman ilelebet yaşayabilir. Bunun aksi ‘’tek adamlılık’’ olur ve ‘’benden olmayan burada durmasın’’ anlamına gelir. Zaten bunun adı da parti olmaz. Üzüntüyle bu tavırların farkını kabul etmemiş gibi görünen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu durumdan partimizin ilelebet yaşayabilmesi ve başarılara imza atabilmesi için bu anlayışın değiştirilmesi gerektiği kaçınılmaz bir gerçekliktir. Hangi zamanda olursa olsun her kim ki partiyi kucaklayamaz ve kapalı odada oturup, partiyi kendi yaratmış gibi kendi şirketi gibi yönetmeye çalışır, orada yıpranma çok olur. Dolayısıyla bugün binlerce üyenin oy kullanacağı partimizde bu düşünceyi 31 Ekim günü değiştirmek gerekir ki bundan sonra seçilecek olanlar da böyle hatalara düşmesin.  Bazı hakların istismar edilerek, partinin etik anlayışına zarar verenlere tepki koymak partimizin gelecekteki kurumsal ve demokratik yapısına büyük bir zemin oluşturacaktır. Bu çerçeveden bakıldığında yılların süzgecinden geçip gelen partililerimizin bu zihniyete dur diyeceğinden eminim. ‘’