CTP-BG Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, bu olayın çok korkunç olduğunu söyledi. Kadın bedeninden rant yapıldığını söyleyen Özdenefe,  “Meşruuymuş gibi artık kartvizitin dağıtılması noktasında önlem almamız lazım” dedi.

Avukat Ayşe Öztabay konunun bilgisi dâhilinde olduğunu belirterek, “Birçok tedbirsizliğe çıkardığımız davetiyelere yenisini ekledik. Neye davet ediyoruz? Ne yapmaya? Bir kadının çıplak ve müstehcen denecek pozisyonda sergilenmesi başlı basına şiddettir” diyerek tepki gösterdi.

Gazimağusa’da White Girl isimli bir gece kulübüne ait kartvizitler yollarda dağıtılıyor.

Bazı vatandaşlar gazetemizi arayıp, “yarı çıplak kadınlar gece kulübünün kartını sokaklarda dağıtıyor. Bu kartlar çocukların da ellerine geçiyor” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan CTP-BG Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, böyle bir olayın çok kötü olduğunu dile getirdi.  Özdenefe, “olayın korkunç yanı, meşru bir şekilde yapılıyor olmasıdır” şeklinde konuştu. Avukat Ayşe Öztabay da “Tedbirsizliklere çıkardığımız davetiyelere yenisini ekledik. Neye davet ediyoruz? Ne yapmaya? Bir kadının çıplak ve müstehcen denecek pozisyonda sergilenmesi başlı basına şiddettir” dedi. CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya ise konuyla ilgili yorum yapmak istemediğini ifade ederek, bu konuyla ilgi Ocak 2015 de yasal düzenlemeler yapacaklarını öncesinde bir açıklama yapmak istemediğini belirtti.

“Daha ciddi çalışacağız”

Milletvekili Fazilet Özdenefe, sokak ortasında bir gece kulübünün kartvizitinin dağıtılması ve reklâmının yapılmasının çok kötü ve korkunç bir olay olduğunu dile getirerek, gece kulüplerinin artık gayet meşru ve olağan bir şekilde reklâm yapmasına tepki gösterdi.

İşin korkunç yanının, yarı çıplak kadınların kartvizit dağıtması ve bu kartların çocukların eline geçmesinden öte, “para karşılığı seks yapıyorum” mesajı verilmesi olduğunu ifade etti. Kartları dağıtanların, gece kulübünde çalışan kadınlar olabileceğini ifade eden Özdenefe, bunun normalmiş gibi davranıldığını söyledi. Gece kulüplerinde sadece içki servis edilmediğini anımsatan Özdenefe, buna dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi. Özdenefe, “Seks işçiliği yasallaşacaksa, kadınları her yönüyle koruyan bir şekilde yapılması, ya da tamamen iptal edilmesi, bu şekilde yokmuş gibi davranıp gözümüzün içine soka soka insanlık dramına şahit olmamak için mücadele veriyoruz. Bu vesile ile ümit ederim, tekrar gündem olacak ve daha ciddi tartışacağız” dedi.

“Onların da hakları var”

Gece kulüplerinde çalışan kadınların bedeni üzerinden bir rant edildiğini dile getiren Özdenefe, bu kadınların çıkış noktası olmadığını söyledi. Söz konusu kadınların yardım alabilecekleri bir yer olmadığına da değinen Özdenefe, kadınların para karşılığı ve bir şov ile bedenlerini pazarlamak zorunda bırakıldıklarını vurguladı.
Bundan kâr elde eden insanların da olduğunu belirten Özdenefe, olayın kadın ticareti ve insan hakları boyutuna odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Özdenefe, “Kartların çocukların eline geçmesi de kötü. Toplumda küçük bireyleri korumamız lazım. Oradaki dram daha önemlidir. Meşruuymuş gibi artık kartvizitin dağıtılması noktasında önlem almamız lazım. İnsanlık dramı ve insan hakları ihlali de varsa, ilk önce onunla ilgilenmemiz lazım. Oradakiler de insandır. Hakları vardır ve bu hakları çoğu zaman ellerinden alınıyor. Gece kulüplerindeki kadınlara karşı yapılan muameleler, seks köleliği ve seks ticaretine hala daha göz yumulması üzerinden patlak verdi” şeklinde konuştu.

Öztabay da tepkili

Öte yandan Avukat Ayşe Öztabay da bu konuyla ilgili duyumları kendinin de aldığını, konunun bilgisi dâhilinde olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi. Öztabay, sokak ortasında bir gece kulübünün kartının dağıtılıp, reklâmının yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Öztabay, “Bu kartvizitler çocukların da eline geçiyor. Kartvizitin üzerinde adres yok, telefon numarası yazıyor. Birçok tedbirsizliklere çıkardığımız davetiyelere yenisini ekledik. Neye davet ediyoruz? Ne yapmaya? Bir kadının çıplak ve müstehcen denecek pozisyonda sergilenmesi başlı başına şiddettir” dedi.