Devrim Demir

Ercan’a kayıp bagajla gelen 6 kilo Hint Keneviri ile ilgili Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün soruşturması devam ediyor. Bulunan uyuşturucunun ardından geniş çaplı soruşturma başlatan narkotik ekipleri, olayla bağlantılı 3 kişiyi 11 Temmuz tarihinde Ercan Havalimanına gittikleri araçla Haspolat’ta tespit ederek tutuklamıştı.

Yapılan sorgulamanın ardından ülkeye 10 Temmuz tarihinde kayıp bagajla geldiği tespit edilen 6 kilo Hint Keneviri uyuşturucu ile ilgili polis, ardı ardına 8 kişiyi tutukladı.

Geçen yıl yine uyuşturucu suçundan tutuklanan ve teminatla serbest bırakılan kayıp bagajın sahibi M.A.Y. polis tarafından KKTC genelinde aranıyor.

Yurtlar aranıyor

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri, günlerdir ada genelindeki bütün öğrenci yurtlarını didik didik arıyor. Ercan Havalimanı’nda elde edilen kamera görüntülerini ve cep telefonu dökümlerini mercek altına alan narkotik ekipleri, kayıp zanlının bulunması için alarmda.

Tutuklu zanlılar Perşembe günü mahkemede

Ülkeye getirilen 6 kilo Hint Keneviri ile ilgili uyuşturucu “İthal”, “ tasarruf”  ve  “Suçu örten” suçlarından zanlı Labaran İsaku, Aliyu Yandi Ahmed,  Muhammad Ahmad, Hassan Saidu, Aminu Mohammed Ahmed,  Umar İbrahim ve Sabrina Said Ahmad’ın 21 Temmuz Perşembe günü yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarılmaları bekleniyor.