Bahadır Ayna

Başkent Lefkoşa’da her hafta Pazar günleri kurulan Lefkoşa Belediye Pazarı esnafı kan ağlıyor. Sıcaklarla birlikte insanların sokağa bile çıkmak istemediğini ifade eden esnaf, her geçen gün durumlarının daha da kötüye gittiğini belirtti. Okullarının kapanması ile birlikte terminal bölgesindeki canlılığın öldüğünü anlatan esnaf Türkiy’den KKTC’ye çalışmak için gelen işçilerin ülkelerine dönmesini de gerekçe gösterdi.

Esnaf ne dedi?

Erkan Urkan: “Satışlarımız hiç iyi gitmiyor, bence sebebi adada insan kalmaması, üniversite öğrencilerinin ülkelerine dönmesi ve zamanında Türkiye’den gelip burada çalışan insanların geri dönmesidir. Ekonominin düzelmesi için Türkiye ile ilişkiler sağlam tutulması gerektiğini düşünüyorum.”

Ali Doğan: “Satışlar berbat, ekonominin dibe vurmasından pazarcıda nasibini aldı. KKTC’de ekonominin düzelmesi için nüfusun çoğalması gerek, yoksa herkes ekmek alamayacak duruma gelecek.”

Durmuş Serhoş: “Günden güne satışlarımız daha düşer hale geldi. İnsanlardaki geçim sıkıntısı, maaşların düşük olması, piyasayı alt üst etti.  Fiyatlarımız oldukça uygun ekonominin düzelmesi halinde bütün sorunların çözüleceğine inanıyorum. Öte yandan bir diğer çıkar yolu ise Kıbrıs sorunun çözülmesinde görüyorum.”

Salih Urfalı: “İnsanlarda para olursa satış yapabiliyoruz fakat günümüz şartlarında bu çok mümkün değil. Lefkoşa Türk Belediye’si sadece gelip sadece parasını alıyor ne tuvalet var nede su içecek bir yer lütfen bu işe çözüm bulun.”