Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’da eğitim veren Bayraktar Ortaokulu’nda eğitim durdu. Okulun ikinci katının damından beton parçaları koridora düştüğü için dün ders yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı, tavanında sıva çökmesi olan Lefkoşa Bayraktar Ortaokulu’nda bugün de ders yapılmayacağını duyurdu.

Okul yetkilileri çocukların güvenliği açısından dün, söz konusu koridorda kendi imkânlarınca tedbir aldı. Güvenlik amaçlı sınıflara alınmayan öğrenciler ise okul bahçesinde bekledi. Okul yetkilisi, sabah okula gittikleri zaman durumu fark ettiklerini ifade ederek, damın muhtemelen hafta sonu yıkıldığını söyledi.

“Bakanlık heyeti inceleme yaptı”

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlığın inşaat birimi ve Orta Eğitim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, okula giderek gerekli incelemeleri yaptı. Teknik heyetin durumu inceledikten sonra, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e bilgi verildiği ve bakanın, “Gereken yapılsın” dediği öğrenildi. Yetkililer bakanlıkta, konuyla ilgili olarak toplantı gerçekleştirdi.

Bir gün süre ile idari tatil…

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, “Bayraktar Ortaokulu binasında meydana gelen, sıva çökmesi nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Birimi tarafından, detaylı inceleme ve bina analizi yapılabilmesi ve aynı zamanda yapılan teknik analizin sonucunda ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda okul yönetimi ile sonuçların değerlendirmesinin yapılabilmesi amacı ile 22 Mart 2016 Salı günü (bugün) Bayraktar Ortaokulu'nda 1 gün süre ile idari tatil verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili olarak okulda gerçekleştirilecek olan teknik analiz ve analiz sonrasındaki karar ile ilgili açıklama yapacaktır” denildi.