Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal, Lefkoşa Vakıf Anaokulu’ndaki “öğretmen fazlası” sorununun çözülmemesi halinde eyleme gideceklerini açıkladı.

Baysal, yazılı açıklamasında, konuyla ilgili 1 Mart Salı günü okul önünde yaptıkları basın açıklaması sonrası, okuldaki diğer öğretmenlere mobing uyguladığını ve derslere girmediğini iddia ettikleri öğretmenin, kendisi de öğretmen olan eşinin sabah mesai saatleri içerisinde okula gelerek öğretmenlere tacizde bulunduğunu iddia etti.

Baysal şöyle devam etti:

“Konunun Eğitim Bakanlığı’nın bilgisine getirilmesine rağmen bakanlık tacizde bulunan öğretmenleri partizanca kayırmaya devam etmektedir.

Taciz olayı polise şikayet konusu yapılmış olup, Eğitim Bakanlığı mesai saatleri içinde okulunda bulunmayan ve her ne sebeple olursa olsun başka bir okula izinsiz olarak giderek, tacizde bulunan bu öğretmenle ilgili adım atmayarak suç işlemektedir”.

Baysal, bu sorunun çözülmemesi halinde “okuldaki öğretmelerin yaşadığı baskılara ve tacize son vermek için” eyleme gideceklerini açıkladı.