Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala Milli Eğitim’e bağlı okulların hala hazır olmadıkları ifade edildi. KTEÖS Başkanı Gökçebel, okullarla ilgili sorunların gündeme getirilmediğini belirterek Bakan Dürüst’ü eleştirirken, KTÖS Başkanı Elcil’de okullardaki öğrenci fazlalığı nedeniyle eğitim verilecek sınıf bile olmadığını kaydetti.

Sılay TAŞKAN

Kıbrıs Türk Orta Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, okulların açılmasına günler kala hala birçok okulun eğitim ve öğretime hazır olmadıklarını söyledi. Okulların ne hijyen açısından ne de ekonomik açıdan hazır olmadıklarını ifade eden Gökçebel, söz konusu bu sıkıntıların gündeme getirilmediğini kaydetti. Bayraktar Ortaokulu,  bunun yanı sıra Girne’de yeni yapılan ortaokulun 5 yıldır hala yapılamadığı bilgisini veren Gökçebel, “Bu okullar hala atılı halde duruyor. Milli Eğitim Bakanı ‘çıkıp da kimse okullara ödeme yapmasın’ şeklinde açıklama yapıyor.

“Bakan yardım etmiyor, eksiklikleri kim karşılayacak?”

O halde kendisine soruyorum, sen bu okullara destek verior musun da bir de velilere ödeme yapılmaması çağrısında bulunuyorsun. Bu okulların eksikliklerini kim karşıyalacak?” şeklinde sordu. Sayın Bakanın bu sorunları düşünmediğine dikkat çeken Gökçebel, “Bir el uzatılmasını bekliyoruz. Gelecek destekle okullar ekonomik açıdan eksikliklerini ancak bu şekilde giderebilir” dedi.

Elcil: Öğrencileri yetiştirecek sınıf yok

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de bazı okulların yeni döneme hazır olmadıklarını ifade etti. Bu okulların başında Alasya İlkokulu’nda öğrenci fazlalığı olduğu için öğrencileri yerleştirecek sınıf olmadığına dikkat çeken Elcil, Gönyeli İlkokulu’nda öğretmen eksiği olduğu belirtti. Bazı okullarda da okul kapasitesi üzerinde öğrenci bulunduğunu dile getiren Elcil, “ Mağusa Hüseyin Akıl ilkokulu, Polatpaşa ilkokulu, Karakol ilkokulu, Lefokaşa 9 Eylül İlkokulu gibi okullarda yine öğrenci sayısında büyük bir fazlalık mevcut. Milli Eğitim Bakanı bu okulların hiç birine yardım etmiyor. Bu nedenle okullarda henüz yeni döneme hazır değil. Destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Yeni Bakış