Melin DOBRAN

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsünde Cuma akşamı meydana gelen olaylarda okulu dağıtan Mustafa Dindar, İlyas Yıldırım ve İbrahim İmamoğlu dün tutuklanarak Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, meydana gelen olayda okulun camlarının kırıldığını ifade ederek aranan şahıslar olduğunu belirtti.

Polis,18 Aralık tarihinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde (UKÜ) öğrenci gruplarının başkanlık seçimleri sırasında kavga çıktığını, Ülkücü ve Kürt öğrenci grupları arasında gerçekleşen olayda okulun kafeterya ile kütüphanesinin camlarının taş atılarak kırıldığını söyledi. 

Olayla ilgili birçok şahıs arandığını ve aranan şahıslardan Mustafa Dindar, İlyas Yıldırım ve İbrahim İmamoğlu’nun tespit edildiğini kaydeden polis, zanlıları kasti hasar, uygunsuz hal ve davranış, kanunsuz topluluk oluşturma” suçlarından teminata bağlanmasını talep etti. 

Mahkeme zanlıları yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atmaları şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere s serbest bıraktı.