Lefkoşa’da Özel Başkent Hastanesi’nde 18 Eylül 2015 tarihinde geçirdiği ameliyatın ardından hayatını kaybeden Fikri Orakcıoğlu'nın ailesi dün Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ömer Gür, Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Katayon Kobat ile görüşerek süreçle ilgili bilgi aldı.

“Hastaneden bazında araştırma tamamlandı”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ömer Gür, Orakcıoğlu ailesiyle görüşmesinde, sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu vurgulayarak, “Yaşanan bu olay ciddi bir olay, bu yüzden gerçekçi bir şekilde soruşturulup, gerçekçi sonuçlara ulaşılması gerekir. En kesin sonuç adli tabibin aldığı otopsi örneklerinden çıkacak olan sonuçtur. Hastane bazında yapılan idari araştırmayı da bitirdik ve hastaneden gelen sonuçlar şu an masamdadır” dedi.

“Soruşturma başlıyor”

Gür, hastanede yapılan araştırma soncunda 9 doktor, 8 hemşire ve 1 de ambulans şoförünün ifadelerinin alındığını ve Hastane Yönetim Kurulundaki kişilerce raporun hazırlanıp Sağlık Bakanlığına sunulduğunu söyleyerek, Pazartesi günü ise soruşturmanın başlayacağını belirtti. Gür, soruşturma memurunun aileyi de, hekimi de, hastanede çalışan personeli de, hemşireyi de, ambulans şoförünü de soruşturacağını söyleyerek “Soruşturma memuru bu süreci en başından, en sona kadar inceleyerek soruşturmalarını yapacak ve raporu Bakanlığa teslim edecektir” şeklinde konuştu. 

“Otopsi sonucu bekleniyor”

Fikri Orakcıoğlu’nun cenazesine, ailesinin talebi üzerine mahkeme kararıyla mezarından çıkarılarak otopsi yapılmıştı.  Otopside doku örnekleri alınarak polis aracılığıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti

Kaynak: YENİ BAKIŞ