Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mucahid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen haftadan bu yana devam eden şiddetli yağmurlar ve fırtına nedeniyle ülkenin çeşitli bölgelerinde ölenlerin sayısının 12'ye, yaralananların ise 25'e ulaştığını belirtti.

Birçok kentte binlerce kişinin ev ve iş yerlerine zarar veren yağış ve fırtına dalgasının, özellikle İskenderiye'de etkili olduğu, buradaki deniz seferlerinin durdurulduğu, ayrıca başkent Kahire'deki metro ulaşımının da elektrik kesintisi çekincesinden dolayı yapılamadığı ifade ediliyor.

ÜRDÜN'DE FIRTINA 2 CAN ALDI

Öte yandan Ürdün'de dünden bu yana etkili olan şiddetli yağmur ve fırtınanın Mısır uyruklu 2 çocuğun ölümüne neden olduğu belirtildi.

Ürdün Sivil Savunma İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünden bu yana ülkede etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur, özellikle alçak bölgelerde, yüzlerce ev ve iş yerinin sular altında kalmasına neden oldu.

Açıklamada, yağmur sularının bir binanın bodrum katını basması sonucu evde kalan Mısırlı bina görevlisinin 6 ve 12 yaşlarındaki 2 çocuğunun boğularak hayatını kaybettiği aktarıldı.

Son günlerde Mısır ve Ürdün'de etkili olan kötü hava dalgasının yanı sıra Umman Körfezi'nde oluşan ve Yemen'in Hadramevt iline kadar uzanan Chapala kasırgasında da ölenlerin sayısının 5'e yükseldiği, 32 kişinin yaralandığı bildirilmişti.