Devrim Demir

Temmuz ayında Esentepe bölgesinde meydana gelen ve büyük infial yaratan Rus kıza tecavüz olayının üzerinden 2 ay geçmeden bu kez benzer olay Alsancak bölgesinde yaşandı.

Lapta-Alsancak bölgesinde önceki gün meydana gelen silah zoruyla adam kaçırma ve tecavüz olayı bölgede büyük endişe yarattı.

Elde edilen bilgilere göre, Eray Asker’in isimli kişi pazar günü işine bırakacak gerekçesi ile yoldan aracına aldığı yabancı uyruklu kadını silah zoruyla gündüz vakti kaçırıp ormanlık bir alana kaçırdığı öğrenildi.

Tabanca oyuncak çıktı

Edinilen bilgiye göre, pazar günü saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayın ardından kurpiyer kadını aracına bindirdikten sonra tabanca tehdidi ile kaçıran Eray Asker’in kullandığı tabancanın oyuncak olduğu ortaya çıktı.

Kısa sürede tutuklandı

Alsancak bölgesinde meydana gelen tecavüz olayının ardından, zanlı Eray Asker, yapılan şikayetin ardından kısa süre sonra mahkeme emri ile pazar günü akşam saatlerinde tutuklandı.  Gözaltına alınan Eray Asker, tutukluluk talebiyle dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

“Tecavüz” ve “Adam kaçırma” ile suçlanıyor

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Oktay Güldaş, Eray Asker’in “Tecavüz”,  “Zorla insan kaçırma”, “Ciddi darp”, “Korkutmak maksadı ile silah taşıma”, “Zorla alı koyma”  suçlarından mahkeme emri ile önceki gün tutuklandığını anlattı.

Doktor raporları bekleniyor

Polis memuru Oktay Güldaş, Eray Asker aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek doktor raporlarının sonuçlarını beklediklerini söyledi. Güldaş alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyerek, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.