Kubilay KURÇER 

Avukat Ayşe Öztabay, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) Sosyalist Enternasyonal’in New York’taki toplantısına katılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kıbrıs çözüm sürecini değerlendiren Öztabay, hükümetteki partilerin birbirlerine ve çözüm sürecine olan tavrını yorumladı. Avukat Ayşe Öztabay, Ada TV’de Cansu Örmeci’nin sunduğu “Öğlen Ajansı” programına konuk oldu. 

“KIBRIS’TAKİ OLUMLU GELİŞMELER TAKDİR TOPLADI” 

Ayşe Öztabay, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) Sosyalist Enternasyonal Birliği’nin (SEB) daveti üzerine New York’a gerçekleştirilen yolculuğun güzel geçtiğini belirterek, sosyalist yapıdaki partilerin Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından takip ettiğine vurgu yaptı. 

Sosyalist çember içinde hazırlanan raporların denetlendiğini belirten Öztabay, ülkelerin gelişim sürecinin değerlendirildiğinin altını çizdi. “Barış” ve “uzlaşma” kültürünü yaymaya çalışan herkesin uluslararası camiada önemsendiğini ifade eden Öztabay, Kıbrıs’taki olumlu gelişmelerin takdirle karşılandığını kaydetti. SEB’e üyeliğin katılımcı ülkelerin yeterli sayıya ulaşamamasından ötürü nasip olmadığını söyleyen Öztabay, SEB’in bir sonraki toplantısında üyeliğin kabul edileceğini açıkladı. 

“KIBRIS KONUSU HASSAS BİR SORUNDUR” 

Öztabay, mülkiyet hakkıyla ilgili müzakere edilmesi gereken önemli hususlar olduğunu kaydederek, çözüm sürecinin sağlıklı adımlarla atılması gerektiğine değinerek “İki cumhurbaşkanının birbiriyle oturup kahve içmesi bile çözüm için umut vericidir fakat mülkiyet hakkı gibi hassas meseleleri çözmek için ABD ve dünyayın ileri gelenleriyle bile aynı masada oturulsa, bir anda çözülemez.” şeklinde konuştu. 

“HALKIN KANAYAN YARALARINA YAPILACAK TEMASLAR ÖNEMLİ” 

Halkın menfaatlerini en üst noktaya taşımak ve 
halkın sosyal haklardan yararlanabilmesi için hem birey hem partili olarak katkı koymaya hazır olduğunu belirten Öztabay, “denenmemiş hükümet modeli söylemine” karşı olduğunu altını çizdi. Partilerin birbirleriyle olan tabanlarının ideolojik anlamda uyuşmadığını ifade eden Öztabay, halkın siyasete daha fazla ilgi duyduğunu ve “anı yaşama” düşüncesiyle yapılan manevraların hezimetle sonuçlanacağına vurgu yaptı. 

Öztabay, halkın kanayan yaralarına yapılacak temasların önemine dikkat çekerek milletvekillerinin sosyal sorumluluk gerektiren konularda olmaları gerektiği yerde olmadığını dile getirdi. Ayşe Öztabay, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) olarak toplumsal sorunlara en duyarlı yaklaşan parti olduğunun altını çizerek halkın TDP’ye güveninin arttığını kaydetti. 

“KADINLARIN TOPUK SESİ SİYASETE YAKIŞIYOR” 

Kadınların siyasal anlamdaki temsiliyeti noktasında, kadınların topuk sesinin siyasete yakıştığını ifade eden Öztabay, Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın insan haklarıyla ilgili ciddi çalışmalar olduğunu belirterek görevinde başarılar diledi. 

“KONJEKTÜRE GÖRE HAREKET ETMEK LAZIM” 

Öztabay, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) kimlik sorunu olduğunu onayladığını belirterek yapılan milletvekili transferlerinin parti içerisindeki ideolojileri sorgulattığının altını çizdi. Öztabay, “Vefaya göre değil konjektüre göre hareket etmek lazım. Bireysel ya da partisel olarak ideolojiye adanmak karşılık gerektirmez. İnsanlık adına verilen mücadeleyi en üst noktaya çıkarabilecek ve ideolojisine sahip çıkabilecek insanların toplandığı tek parti Toplumcu Demokrasi Partisi’dir.” diye sözlerine ekledi.