Ceren ERCİH 

CTP’nin adayı Sibel Siber’in seçimi kaybetmesi CTP’nin bir başarısızlığı olarak değerlendiren Özdenefe, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. CTP’nin başarısızlıkla sonuçlandırmış olduğu bu seçimde CTP’nin önüne yeni bir fırsat penceresi doğduğunu ifade etti. 

“TABANDAN KOPULDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM” 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine CTP’nin iddalı girdiğini ancak beklediği sonucı alamadığını belirten Özdenefe şunları kaydetti; “Seçimlere CTP iddialı girdi. Lakin süreç içerisinde Sibel Hanım’ın geride kaldığını bir çoğumuz aslında gözlemledik. Belirli bir noktada tabandan kopulduğunu düşünüyorum. Sıkıntılarınızla yüzleşmediğiniz sürece bunlar gelip daha ağır bir şekilde karşınızda engeller yaratabiliyor. CTP bu dersi alabilecek öz güvene ve öz eleştiri almaya sahip bir partidir. Herkes eteğindeki taşları dökecek ve bunları konuşacağız.” 

“AKINCI O RÜZGÂRI ARKASINA ALIP BELİRLİ BİR NOKTAYA GELDİ” 

Cumhurbaşkanlığının esas hedef ve konuları üzerinde Sibel Siber’in değil, Mustafa Akıncı’nın yoğunlaşmasının Akıncı’yı başarıya götürdüğünü dile getiren Özdenefe, şunları aktardı “Cumhurbaşkanlığının esas hedef amacı müzakereci sıfatı ve federal misyon hedefine yeterince hassasiyet gösterilmedi. Bu hassasiyeti gösteren belki de en çok Sayın Mustafa Akıncı oldu. Onun için Akıncı o rüzgârı arkasına alıp belirli bir noktaya geldi.” 

“CTP’NİN HİTAP ETTİĞİ KİTLE İLE SAYIN EROĞLU’NUN HİTAP ETTİĞİ KİTLE BİR DEĞİL” 

Eroğlu ile CTP’nin hitap kitlelerinin farklı olduğunu da sözlerine ekleyen Fazilet Özdenefe şunları kaydetti; “CTP’nin hitap ettiği kitle ile Sayın Derviş Eroğlu’nun hitap ettiği kitle bir değil. Bizim hitap ettiğimiz kitle nerede yaşıyorsa yaşasın sorgulayan, düşünen, toplumsal cinsiyet eşitliği ve Kıbrıs meselesi ile ilgili de söyleyecek sözü olan bir kitl” 

“ÖNÜMÜZE GÜZEL BİR FIRSAT PENCERESİ AÇILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM” 

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, CTP’nin başarısızlığının CTP’ye güzel bir fırsat penceresi açacağını umduğunu dile getirdi. Özdenefe sözlerini şöyle tamamladı; “Kıbrıs Türk toplumu bize gösteriyor ve her zaman herkes her şeyin ne olduğunu biliyor. Kendi siyasi çizginizin ortasında ya da daha yanında durursanız sizin alternatifiniz olabiliyor. Siz olamıyorsunuz. CTP’ye olan inancım hala daha vardır. Bu hatalardan ders alarak da toparlayabileceğimize de inanıyorum. Evet bu bir başarısızlıktı. Ama ben önümüze güzel bir fırsat penceresi açıldığını düşünüyorum.