Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, son yapılan milletvekilliği seçimlerinde de, belediye seçimlerinde de KıbrısTürk halkının ülkedeki siyasilere bir mesaj verdiğini, yürütülen siyaset anlayışından duyduğu rahatsızlığı sandığa yansıttığını, 19 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu mesajın çok daha güçlü olacağını söyledi. Özersay, “son seçimlerde halka seçimi kesin kazanacakmış gibi göstermeye çalışanların, güç gösterisi yapıp ‘biz bu seçimi kesin alırız’ havası atanların seçimi kaybettiklerini gördük. Halkın, kendisini güçlü göstermeye çalışanları sandığa gömdüğünü, ülke yararına çalışacağına inandıklarını ise seçtiğini hep birlikte gördük. Bu nedenle vatandaş kendi kudretine inanmalıdır. Değiştirme kudretimizi kullanıp “ben kazanırım” diyenleri değil, ülkenin yararına hizmet yapacak olanları seçerek toplumsal bir başarıya hep birlikte imza atacağız” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Mart 9’u bahar etkinlikleri çerçevesinde İnönü köyü yakınlarında ve Mersinlik’te düzenlenen pikniklere katılarak vatandaşlarla biraraya geldi. Etkinlikler sırasında sohbet ettiği vatandaşların sorunlarını dinleyen ve sorularını yanıtlayan Özersay “Halk artık gerçek değişim istiyor, sadece bir isim değişikliği ya da yüz değişikliği istemiyor. Bu ülkenin gençlerine yeni bir vizyonla dinamik bir politika izleyerek ışık tutabilecek, umut verebilecek bir arayış söz konusudur. Nesiller değişiyor, artık bizler hak ettiğimiz gibi temsil edilmek ve çağdaş bir vizyonla ileriye bakmak istiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı görevinin uluslararası alanda tanınmayan bir devlet olarak KKTC’nin tanınan, kabul gören en önemli noktası olduğunu da vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “KKTC Cumhurbaşkanlığı, tüm vatandaşlarını içerecek şekilde Kıbrıs Türk Halkının uluslararası alandaki en önemli ve kabul gören temsil makamıdır. Bu durum hem Rumlarla olan ilişkilerimiz, hem yabancı ülkelerle olan temaslarımız hem de stratejik ortağımız ve dostumuz olan Türkiye ile ilişkilerimiz açısından son derece önemlidir. Bu nedenle bu kadar önemli bir görevi işinin ehli olan, uluslararası hukuktan, uluslararası politikadan, diplomasiden, müzakereden anlayan, yabancı dili olan dinamik bir isime emanet etmek gerekiyor.

Vatandaşların bunun farkına varmış olduğunu, gerçek anlamda bir değişim istiyor olduklarını görmek bizleri de memnun ediyor. Artık bu ülkenin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini hem öngörüsü olan hem de yeni neslin sorunlarını ve beklentilerini anlayabilecek olan isimler eliyle tasarlamalıyız. Bizler bu görevlere hazırız. Daha fazla zaman kaybetmeden kendi geleceğimizi hep birlikte şekillendireceğiz. Elde edilecek olan başarı da toplumsal bir başarı olacaktır. Son üç yıldır toplumun tüm kesimleriyle yakın temas halindeyim, sorunları biliyorum. Çözüm bulma iradesine sahibim. Bu ülkenin işinin ehli insanların tam bir ekip ruhu ile çalışarak sorunlara somut çözüm bulmasına ihtiyacı var. Hep birlikte başaracağız”.

Özersay’ın Akdoğan Seçim Ofisi Açıldı

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay’ın Akdoğan’aki gönüllüleri tarafından Akdoğan merkezinde bir seçim ofisi açıldı. İnönü ziyareti ertesinde Akdoğan’daki seçim ofisini de ziyaret eden Özersay ve gönüllülerden oluşan ekibi burada bölgedeki diğer gönüllülerle bir araya geldi.

akdogan-007.jpg

mustafa-abi.jpg