Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylığı ile aktif siyaste filen adım atan Kudret Özersay, yeni bir siyasi parti kurma konusundaki kararlılığını teyit etti.

Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Günün Panoraması programına konuk olan Özersay, ülke siyasetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve parti kurma çalışmalarının geldiği aşamayı anlattı.

Ülkede mevcut siyasi yapının yarattığı bir boşluk ve güven sorunu olduğunu savunan Özersay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halktan aldığı bu izlenim doğrultusunda o günden itibaren yoğun bir çalışma sürdürdüğünü ifade etti.

“Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığımız oyun ardından çekilip bir tarafa oturmadık. Vatandaşla bire bir temaslarımız sürdürdük beklentilerini aldık. Omuzumuzdaki yük ve sorumluluğun farkındayız” diyen Özersay, partileşme çalışmasının olgunlaşma aşamasına geldiğini kaydetti.

Özersay, kurulacak parti konusunda acele etmek istemdiklerini belirterek, “kuracağımız partide yer alacak isimler bugüne kadar siyasete bulaşmış isimler olmayacak, tanınmayan ancak alanında uzman dinamik isimlerle yolumuzu yürüceğiz” dedi.

Özersay, “Parti hangi yelpazede yer alacak?” sorusuna karşılık ise, “Sağcısıyla solcusuyla her kesmi kucaklayacak bir yapıda olacak” yanıtını verdi.