Halkın Partisi Geçici Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Kıbrıs Rum tarafının doğal gaz çalışmaları kapasamında üçüncü tur ihaleye çıktığını vurguladı.

Özersay, Kıbrıs Türk tarafının "müzakerelerin devam etmesi hatırına" doğal gaza ilişkin tüm çalışmaları askıya aldığını fakat Kıbrıs Rum tarafının, adım adım sona geldiğini dile getirdi.

İşte Özersay'ın o paylaşımı:

"Evet, Kıbrıs Rum tarafı bugün üçüncü tur ihaleye çıktı. Tüm uyarılarımıza kulak tıkandı, hiç ama hiç ses çıkarılmadı ve Kıbrıs Türk tarafı "müzakerelerin devam etmesi hatırına" doğal gaza ilişkin tüm çalışmaları askıya almışken Kıbrıs Rum tarafı, adım adım sona geldi. Kıbrıslı Türklere de ait olduğu bütün dünya tarafından kabul edilen bu kaynakların geleceğini Kıbrıslı Rumların tek başına belirleyebileceğini kendi SUSKUNLUĞUMUZLA kabul etmiş oluyoruz. Bu bölgelerde bizim de en az sizin kadar hakkımız var iddiamızı kendi elimizle teslim ediyoruz. Dileyen oturup Kıbrıs Rum liderliğinin bizimle uzlaşıp Kıbrıs sorununu çözüp, gücü ve zenginliği paylaşmasını bekleyebilir. İyi seyirler..." 

z(15).jpg