Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı önceki akşam Lefkoşa’da balo düzenledi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, baloda, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, bazı Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da hazır bulundu.

Baloya eski başbakanlardan İrsen Küçük yanında, eski bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları ile UBP Girne, Gazimağusa, Güzeyurt ve İskele Örgüt Başkanları ve parti yetkilileri de katıldı.

ÖZGÜRGÜN: “HEDEFİMİZ PARTİMİZİ İLK SEÇİMDE TEK BAŞINA İKTİDAR YAPMAKTIR”

Baloda konuşma yapan Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Başkanlığı görevini 31 Ağustos 2013 tarihinde devraldığını, o günlerde UBP’nin ana muhalefet partisi olduğunu hatırlattı.

Özgürgün konuşmasına şöyle devam etti:

“UBP son seçimlerden biraz gerileyerek çıkmıştı. Biz bu salonda kurultayımızda UBP’nin Ana Muhalefet Partisi olarak yoluna devam edeceğini ve ilk seçimde yeniden iktidara geleceğini söylemiştik.

Daha sonra CTP ile hükümet kurduk ama sorunları maalesef iyi niyetimize rağmen bir türlü çözmedik. Bugün UBP-DP Hükümeti kurulmuştur. Bu sizlerin, partililerimizin ve halkımızın bizlere verdiği güç ve destekle olmuştur. Çünkü Halkımız da UBP olmadan sorunların çözülemeyeceğini bir kez daha anlamıştır. Biz 14 Milletvekili ile yola çıktık. Bu sayımız daha sonra 18 oldu ve bugün 22 Milletvekiline ulaşmış durumdayız. Hedefimiz partimizi ilk seçimde tek başına iktidar yapmaktır.”

Özgürgün, UBP Genel Başkanlığına geldiği gün tüm eski UBP’lileri de yeniden UBP’ye geri dönmeye davet ettiklerini belirterek; “Bugün eski partililerimizin de yeniden partimize geri dönmesini görmekten kıvanç duymaktayız. Hep birlikte bu yolları yürüyeceğiz ve partimizi tek başına iktidar yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Özgürgün, UBP’nin “onur tablosu” çizdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz güçlü olduğumuz sürece, birlik ve beraberliğimiz korunduğu sürece üretemeyeceğimiz iş, atamayacağımız adım yoktur. UBP bu ülkede ilklerin, en görkemli projelerin ve inanılmayanları başaranların partisidir. Türkiye’den suyun geleceğini hayal bile edemeyenler çok yakında çeşmelerimizden bu suyun aktığını da göreceklerdir.

Bu asrın projesi UBP’nin hayata geçirdiği bir projedir. Bu proje Kıbrıs’ın kaderini değiştirecektir. Mali ve Ekonomik Protokol de imzalanınca ekonomik ve mali gelişmelerin önü de açılmış olacaktır.”

1463584514.jpg

OĞUZ: “KIRGINLIKLAR ORTADAN KALKTI”

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz da yaptığı konuşmada, UBP’de artık kırgınlıkların ve dargınlıkların ortadan kalktığını ifade etti.

Oğuz şöyle devam etti:

“Tüm örgütlerimizle ve halkımızın da desteğiyle partimizi tek başına iktidar yapacağımıza inanıyorum. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Ulusal Birlik Partisine ihtiyacı vardır. Şimdi birlik olma ve dirlik olma zamanıdır. Tüm halkımıza partilerimizin kapısı her zaman açıktır. Ben bu geceyi düzenleyen herkese yürekten teşekkür ederim.”

1463584577.jpg

GARDİYANOĞLU: “LEFKOŞA İLÇESİ UBP’NİN AMİRAL GEMİSİ”

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu da gecede yaptığını konuşmada, Lefkoşa İlçesi’nin UBP’nin amiral gemisi olduğunun bilincinde göreve geldikleri andan itibaren her an seçim olacakmış gibi hazır olduklarını belirtti.

“Lefkoşa İlçe Başkanlığı olarak, Tüm Örgütlerle birlikte her türlü görevin altından kalkabilecek kapasitedeyiz” diyen Gardiyanoğlu şöyle devam etti:

“Biz birlikte varız ve birlikte güçlüyüz. Hizmet için çalışıyoruz. Kadın Kollarımızla ve Gençlik Kollarımızla toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde el ele omuz omuza çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.”

Gardiyanoğlu, siyasi partilerin yaşayan canlılar gibi olduğunu, sürekli nefes aldığını ve büyüyerek yenilendiklerini belirtti ve şöyle devam etti:

“Ancak bu yenileme ile birlikte gelen gençlik, dinamizm, canlılık, yalnız ve ancak tecrübe vefa ve saygı gibi olgunlarla birleşince bir anlam kazanır. Bu salonu dolduran UBP’lilere bakınca, tecrübeli isimleri, siyaseti öğrendiğimiz ustalarla, siyaseti seven ve ülkeye hizmet için siyasetin en doğru yol olduğunu, en doğru partinin de UBP olduğunu bilen gençleri aynı salonda, aynı çatı altında aynı amaç için çalışırken görüyorum. Nedir bu amaç? KKTC’ni yüceltmektir, Anavatan Türkiye ile ilişkileri en üst seviyede tutmaktır ve tabii ki ilk seçimde UBP’yi tek başına iktidar yapmaktır. Bunu hep birlikte başaracağız.”

Konuşmaların ardından UBP’ye hizmet vermiş eski ilçe başkanları ve örgüt başkanlarına teşekkür plaketi takdim edildi.

1463584603.jpg

1463584619.jpg

1463584635.jpg