Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastanenin sıkıntılarıyla ilgili bilgi aldı.

Dilek Özgürgün’e, ziyarette, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kadın Kolları’ndan bir grup kadın da eşlik etti.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Dilek Özgürgün, hastaneyi gezerek, hastaların kaldığı odaları yerinde inceledi ve Başhekim Dr. Abidin Akbirgün’den bilgi aldı.

Hastane Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün, hastanenin sorunları ve yapılması gereken acil konular hakkında Dilek Özgürgün’e bilgi vererek, laboratuvar, doktor ve personel eksiklikleri olduğunu anlattı. Akbirgün, bir an önce AMATEM’in kurulması gerektiğini kaydetti.

DİLEK ÖZGÜRGÜN: “RUH SAĞLIĞI TOPLUMSAL BARIŞ AÇISINDAN DA ÖNEMLİ"

Dilek Özgürün ise, sorunların sıralanıp öncelik ve bütçe olanakları dahilinde halledilmesinin gereğine işaret ederek, “Sorunlara çözüm getirilmesi gereklidir.

Ruh sağlığı toplumsal barış açısından da önemli” dedi.

Hastaların rehabilite oldukları ve el becerilerini geliştirdiği bölüm ve yaptıkları el işi ürünlerini de yerinde gören Dilek Özgürgün, el işi ürünlerini inceledi.

Özgürgün, kermes düzenleyerek bu ürünlerin satılmasına katkı yapabileceklerini kaydetti.

Ziyarette, ilgili bakanlıkların koordinesi ile sponsorların desteğiyle kısa sürede AMATEM’in kurulması için fikir teatisi de yapıldı.

1476614653.jpg

1476614654.jpg

1476614656.jpg