İbrahim Diran

Başbakan Hüseyin Özgürgün, uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan özverili çalışmalar ve düzenlenen başarılı operasyonlar nedeniyle Polis Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü personeline takdir belgesi takdim etti.

Başbakanlık’ta düzenlenen törende, Başbakan Özgürgün, “Uyuşturucu ile Mücadele Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü adına Baş Müfettiş Tarkan Kızıltuğ’a plaket,  personeline de takdir belgesi verdi.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün yaptığı konuşmada, Başbakanlık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün çalışmalarını takdirle izlediklerini, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Polis arasındaki işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu ile Mücadele Haftası’nın uyuşturucu kullanımının zararları konusunda “farkındalık yaratmak” amacıyla düzenlendiğini kaydeden Özgürgün, Komisyon’un gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse diğer kurumlarla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Özgürgün, “Ortaya koyduğunuz çalışmalar, halka da güven vermektedir. Teşkilatın ortaya koyduğu çalışma güven yaratmaktadır” dedi.

1466510223.jpg

MANNAVOĞLU

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu  ise yaptığı konuşmada, uyuşturucu sorununun ülkenin kanayan yarası olduğunu ancak sadece polisiye önlemlerle uyuşturucu sorununu ortadan kaldırmanın mümkün  olmadığını söyledi.

Uyuşturucu sorunu için tüm kurumların mücadeleye el atması gerektiğini ifade eden Mannavoğlu, uyuşturucu ile mücadelede en büyük görevin ailelere, ikinci ise çocukların eğitimini üstlenenlere düştüğünü, uyuşturucu kullanımının zararları konusunda çocukların iyice eğitilmesi gerektiğini kaydetti.

Manavoğlu, “Ailelerin bilinçli olması çok önemlidir. Çocuklarını gözetim ve denetim altında tutup uyuşturucudan uzak tutmada en büyük görev onlara düşmektedir” dedi.

Polis’in gerek limanlarda gerekse sınır kapılarında gereken önlemleri aldığını, alınan ihbarların üzerine kararlılıkla yürüdüğünü ifade eden Manavoğlu, bu konuda kısmen başarılı olduklarını, alınan önlemlerin meyvelerini alacaklarına inandıklarını söyledi.

KARAOKÇLU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, Manavoğlu Polis Genel Müdürlüğü görevine geldikten sonra  “narkotik kaçakçılığı konusunda çok ciddi operasyonlar ve başarılı çalışmalar yapıldığını” kaydetti.

Polisi çalışmalarından dolayı tebrik eden Karaokçu, Narkotik Polis Müdürlüğü personelinin “özverili ve vefakar bir şekilde” çalıştığını söyledi.

1466510224.jpg

1466510291.jpg

1466510301.jpg

1466510287.jpg

1466510289.jpg

1466510290.jpg