Raif Uzkan

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Polis Haftası nedeniyle Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve beraberindeki polis yetkilileri kabul etti.

Manavoğlu kabulde yaptığı konuşmada, İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Polis teşkilatının gece-gündüz halkın huzuru için çalıştığını belirten Manaovoğlu, polisin yine en büyük desteği halktan aldığını kaydetti.

Gelişmekte olan dünyayla uyum adına eğitim çalışmalarına devam ettiklerini, bunun yanında personel, teknolojik cihaz ve araç-gereç eksiklikleri bulunduğuna işaret eden Manavoğlu, suçların önlenmesi konusunda Kent Güvenlik Sistemi’nin ülke için bir gereklilik olduğunu söyledi.

Örgütlü suçlar ve bilişim suçları yasa tasarılarını hazırlayıp ilgili kurumlara gönderdiklerini de belirten Manavoğlu, bu yasaların geçmesi hususunda Başbakan Özgürgün’den destek istedi.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Özgürgün de polis teşkilatının kendileri için önemine işaret ederek, gerek Güvenlik Kuvvetleri’nin gerekse Polis teşkilatının güven vererek ve güven yenileyerek yoluna devam ettiğini kaydetti.

Özgürgün, Başbakanlığa bağlı olmasından dolayı aynı gururu kendilerinin de yaşadığını ifade ederek, devletin en güçlü kurumsal yapısını oluşturan polisin, huzur ve güven vermenin yanı sıra halkın sorunlarına en hızlı cevap verme adına görevini en iyi şekilde yaptığını belirtti.

Devletlerin iç ve dış güvenlikleriyle var olduğunu belirten Başbakan, devlet olma yolunda polis teşkilatının katkısının eşsiz olduğunu ifade etti ve gerek personel gerekse yasal altyapı eksikliklerinin giderilmesi için gerekli katkıyı yapacaklarını bildirdi.

Özgürgün 50 polisin daha teşkilata alınması için gerekli yazıların verildiğine işaret ederek, yeni yasa taslaklarının da yasama yılı başı olan Ekim ayında Meclise gelmesini beklediklerini dile getirdi.