TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bugün yaptığı açıklamada, 2014’ü değerlendirip, 2015’e ilişkin beklentilerini dile getirdi.Özyiğit, yeni yıl mesajında, 2014 yılının gerek iç politika, gerekse Kıbrıs sorunu açısından Kıbrıs Türkü için kötü geçtiğini iddia etti.

Cemal Özyiğit, sivilleşme, demokrasi, adalet ve eşitlik açısından gerekli adımların atılmadığını savunduğu 2014’ün, aynı zamanda ekonomide kriz yaşandığı, çalışanların yaşam şartlarının geriye gittiği, halkın fakirleştiği ve işsizliğin arttığı bir yıl olduğunu ileri sürdü.

Özyiğit, 2015 yılının, “adil ve kalıcı çözümün sağlandığı, ekonomik sorunların çözüldüğü, mevcut çarpık düzenin yıkılarak, yerine çağdaş ve adil bir düzenin temellerinin atıldığı, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olması” temennisinde bulundu.

İktidarı eleştiren Özyiğit,  CTP BG-DP UG hükümetinin iktidara gelmesine karşın bir şeyin değişmediğini ve hükümetin, önceki hükümetinin icraatlarına devam ettiğini savundu.

Özyiğit, şöyle devam etti:

“CTP ile UBP ekonomik paketin uygulanması, Göç Yasası’nın kaldırılmaması, polisin sivil otoriteye bağlanmaması, çalışanların haklarının gasp edilmesi, üçlü kararnamelerle müşavir ordusu yaratılması, partizanca işe alımlar, üreticilerin kaderine terk edilmesi, yandaşlara rant sağlanması ve yapılan usulsüzlüklerden hesap sorulmaması konularında birbirinden hiç de farklı davranmamaktadırlar”

TDP Başkanı Özyiğit, yerel seçimlerin, ülkedeki değişim ve dönüşümün başlangıcı olduğunu vurguladı. Yıllar sonra LTB başkanlığını yeniden kazandıklarını ve TDP olarak belediye meclis üyesi sayısını ise ikiye katladıklarını belirten Özyiğit, yıkılmaz denilen kalelerin yıkıldığını ve 15 belediye başkanının değiştiğini kaydetti.

Kıbrıs sorununda iki tarafın da federasyon konusunda samimi davranmadığını, Rum liderliğinin üniter devleti, Türk tarafının ise konfederal yapıyı federal çözüm diye sunmaya çalıştığını savunan Özyiğit,  TDP olarak, iki bölgeli iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm ile uluslararası tek kimlik, tek vatandaşlık ve tek egemenlik yönünde görüşleri olduğunu kaydetti.

2015 yılının, sivilleşme ve demokratikleşmenin gerçek anlamda sağlandığı, çağdaş ve demokratik bir düzenin kurulduğu, ekonominin düzlüğe çıktığı,  adaletsizlik, hukuksuzluk ve anti-demokratik uygulamaların son bulduğu bir yıl olması temennisinde bulunan Özyiğit, “2015’in tüm sevinçlerin ve üzüntülerin ortak olarak paylaşılacağı bir yıl olmasını temenni ederim” dedi.