Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türkiye’den gelen suyun işletilmesinde “özel bir şirket tekeli” yaratılmasına karşı olduklarını söyledi.

Genel Başkan Cemal Özyiğit beraberindeki bir heyetle Yeniboğaziçi ile Mormenekşe'ye gerçekleştirdiği ziyarette köy halkı ile sohbetlerde, Yeniboğaziçi-Mormenekşe bölgesinin de sıkıntılardan nasibini aldığını özellikle üretici kesimlerin çok ciddi sıkıntı içinde olduğunu kaydetti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den borularla getirilen suyun üretici kesimleri çok yakından ilgilendirdiğini kaydeden Özyiğit, suyun getirilmesine karşı olmadıklarını, hassasiyetlerinin suyun yönetim ve işletmesinin toplum yararına olacak şekilde yapılmasına yönelik olduğunu, Türkiye’den gelen suyun işletilmesinde “özel bir şirket tekeli” yaratılmasına karşı olduklarını anlattı.

Hükümet ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Ulusal Birlik Partisi’nin suyun işletilmesinin “özelleştirilmesini” noktasında hem fikir olduğunu savunan Özyiğit, Hükümet ortaklarının “koltuktan gitmemek uğruna birbirine sarıldıklarını” iddia etti.

Ercan Havalimanı, Doğu Akdeniz Koleji ile Doğu Akdeniz İlkokulu’nun özele devredilmesine işaret ederek, yapılan tüm özelleştirmelerin toplumun zararına olduğunu iddia eden Özyiğit, Türkiye ile imzalanacak olan üç yıllık ekonomik işbirliği protokolü ile birlikte Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Telekomünikasyon Dairesi ve limanların özelleştirilmesinin gündeme geleceğini ileri sürdü.

Özyiğit, "TDP olarak kendi kurumlarımıza, toplumun öz varlıklarına sahip çıkma mücadelesi veriyoruz” dedi.

EMİROĞLULARI

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları ise konuşmasında, hükümeti eleştirdi ve "Her iki parti de icraat makamında benzeştiler. Muhalefette söylediklerinin tam tersini yapmaya başladılar" dedi.

Emiroğluları, Parti olarak her zaman savundukları ilke ve değerlerin arkasında durduklarını söyledi.