TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplantıyla ilgili açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının son iki seçimde iradesini net bir şekilde “değişimden” yana kullandığını belirterek, TDP olarak halkın “değişimi her alanda gerçekleştirmekte kararlı olduğu” iradesine katkı koyacağını vurguladı.

TDP’den verilen bilgiye göre, Özyiğit ile TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, TDP Lefkoşa İlçesi Genişletilmiş Toplantı’da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından üyelerin seçimler ve önümüzdeki döneme ait yol haritasına yönelik görüş, düşünce ve önerileri dinlendi.

BİRİNCİ

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anarak başladığı konuşmasında, “Onların verdikleri onurlu mücadeleyi saygıyla selamlıyoruz” dedi.

TDP Lefkoşa İlçesi olarak tabandan-tavana fikir üretimini savunduklarını, yol haritalarını da bu şekilde çizdiklerini belirten Birinci, toplantının da bu amaç doğrultusunda gerçekleştirildiğini kaydetti.

Birinci, toplantıdan çıkacak görüş, düşünce ve önerileri bir rapor olarak Merkez Yönetim Kurulu’na sunacaklarını ifade ederek, son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TDP Lefkoşa İlçesi olarak gerek birinci, gerekse ikinci turda başarıyla çıktıklarına vurgu yaptı. Birinci, bu başarıya katkı koyan herkese teşekkür etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde hiçbir karşılık beklemeden, tüm enerjisi ve gücüyle, fedakarca çalışan ve emek veren tüm üye ve sempatizanlara teşekkür etti.

Özyiğit, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok önemli bir irade sergileyen halkın, tertemiz yeni bir sayfa açtığını vurgulayarak, seçim sonuçlarının ardından ülkede artık hiçbir şeyin eskisi gibi kalamayacağını belirtti.

TDP olarak hem sandığa yansıyan iradeyi, hem de sandığa gitmeyen seçmenlerin vermek istediği mesajı algılamış durumda olduklarını belirten Özyiğit, şunları söyledi:

“Değişim iradesi bütün alanları yeniden ele almayı herkes için bir ödev haline getirmiştir. TDP olarak bizler de son dönemlerde yaptığımız gibi, doğru kişi- kadro ve doğru fikirlerle halkın karşısına çıkmaya devam edeceğiz.  Halkımızın, özellikle son iki seçimde gerek savunduğumuz fikirlere, gerekse de desteklediğimiz adaylara verdiği onay, hem doğru yolda olduğumuzu göstermekte, hem de sorumluluğumuzun artmasına neden olmaktadır.” 

Özyiğit, TDP’nin Kıbrıs sorununun erken, adil ve kalıcı bir çözümü ile ülkenin daha güzel yarınları için vermekte olduğu mücadelesinin bundan sonra çok daha güçlü bir moral ve inançla devam edeceğini belirtti.