Gamze BAYKUR

Mağusa’da faaliyet gösteren SFC isimli restoranda paketçi olarak çalışan ve müşterilerden topladığı 714 TL’yi işyerine teslim etmeyerek çalan sanık Ramazan Görgülü dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Aleyhine getirilen “Müstahdem tarafından sirkat” davasından yargılanan sanık Görgülü, suçlu bulunarak 6 ay ay hapis cezasına mahkûm edildi.

714 TL’yi çalıp kayıplara karışmıştı

SFC isimli restoranda paketçi olarak çalışan sanık Ramazan Görgülü, 29 Mayıs’ta, o gün yaptığı dağıtım karşılığında müşterilerden topladığı 714 TL’yi iş yerine teslim etmeyip çalarak kayıplara karışmıştı. Restoranın sahibi Rıfat Berkel’in şikâyeti üzerine aranmaya başlayan zanlı, Haziran ayı içerisinde tespit edilerek tutuklanmış ve sanık parayı çalıp bet ofisinde harcadığını kabul etmişti.

Güzeler: “Toplumun huzurunu son derecede bozmaktadır…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Ramazan Görgülü’yü aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkûm ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkûm edildiği suçun, yasa koyucu tarafından 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirten Güzeler, hırsızlık suçunun toplum huzurunu son derece bozduğunun altını çizdi. Suçun yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten Güzeler, çalınan meblağın az oluşunun, suçun ciddiyetini ortadan kaldırmadığını söyledi. Güzeler sanığa verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu belirterek, hapislik cezasının süresini belirlerken zarar ziyanın giderildiğini ve müştekinin şikâyetini geri çektiğini göz önünde bulundurduklarını ifade etti. Güzeler, sanık Görgülü’yü 6 ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.