British University of Nicosia’nın (BUN) davetlisi olarak, Khyber Pakhtunkhwa of Pakistan Hükümeti Hukuk, İnsan Hakları ve Parlemento İlişkileri Bakanı Sn. İmtiyaz Shahid ve Özel Kalem Müdürü Sn.Anwar Akbar 17 Ekim tarihinde Adamıza geldi.

BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak ve International Office Koordinatörü Sn.Nukhet Tanol tarafından havaalanında karşılanan Bakan Imtiyaz Shahid öncelikle bu nazik davete icabet etmekten çok memnun olduğunu ve iki ülke arasında sıcak ilişkilerin geliştirilmesi için burada bulunduğu sürede bir dizi resmi ziyarette bulunacağını açıkladı.

BUN rektörü Prof.Dr.Hasan Ali Bıçak Bakanın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu dost Pakistan ile her alanda olduğu gibi yüksek öğretim alanında da iyi ilişkiler kurarak Pakistanlı gençlere verecekleri kaliteli eğitim ile Pakistan’a nitelikli elemanlar yetiştirmek üniversitemizin öncelikli hedefleri arasındadır dedi.

Bakan İmtiyaz Shahid Üniversitemizi ziyareti çerçevesinde Pakistanlı öğrencilerimizle birlikte olmanın yanında “İnsan Hakları” konusunda bir de konferans verecektir. Sn.Bakan’ın ziyareti ve vereceği konferans Pakistan medyası tarafından da yakından izleniyor. 25 Ekim tarihinde adamızdan ayrılacak olan Bakan İmtiyaz Shahid ve Özel Kalem Müdürü Anwar Akbar British University of Nicosia Mütevelli Heyeti Başkanı Sn.Ali Özok’la ve diğer mütevelli heyetiyle de toplantılar yapacak.