Onur ULAĞ

Lefkoşa –Güzelyurt anayolunun 0 – 1 kilometre arasında meydana gelen kaza, yoldan geçmekte olan sürücüleri hayretler içerisinde bıraktı.

Abdurrahman Can Akan (E-20) yönetimindeki 47 PR 117 Türkiye plakalı araç, dün sabah saat 03.00 sıralarında, Lefkoşa istikametinden Güzelyurt istikametine doğru seyrederken, direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun sağ tarafında bulunan orta refüj içerisindeki palmiye ağaçlarına çarptı. Araba, çarpmanın etkisiyle tavan üzerine devrilip, orta refüj üzerinde durdu. 

Kazada herhangi bir yaralanma olmaması sevindirdi. Ancak, elde edilen bilgilere göre, araçta tahmini 7.500 TL’lik, çarpmanın etkisi ile yerinden sökülen, Gönyeli Belediyesi’ne ait iki adet palmiye ağacında ise tahmini 800 TL’lik hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yağmurlu havanın etkisi oldu..

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Gönyeli Çemberi’nden Güzelyurt istikametine doğru hızlı dönüş yapan ve yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç, palmiye ağacına çarptıktan sonra takla atarak refüj içerisinde durdu.

Tavanı üzerinde duran araçtan bölgeden geçen diğer sürücülerin yardımı ile çıkarılan ve büyük şok yaşadığı gözlemelenen 20 yaşındaki sürücü Abdurrahman Can Akan, kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.
Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.