Paşaköy Belediyesi tarafından yıllardır yapım aşamasındaki Alparslan Türkeş Parkı atılı durumda. Paşaköy Belediye Parkı kompleksi yıllardır süren uğraşa rağmen tamamlanamadı. Park içerisinde yer alan ve uzun süre önce tamamlanarak gençlerin kullanımına sunulan halı saha ise şimdilerde bakımsızlıktan dökülüyor.

Alparslan Türkeş Parkı’nda bulunan halı sahanın etrafındaki teller kırık dökük. Sahanın zemini bakımsızlıktan çürümüş durumda. Paşaköy gençlerin güzel bir halı sahada futbol oynayabilmek için diğer köylere gitmek zorunda kalıyor. Bu durumda da ulaşım başlı başına bir sorun. Gençler spor yapabilmek için otostop çekerek halı saha bulunan köylere gidiyor. Köylerindeki halı sahanın az bir masrafla yeniden aktif hale getirilebileceğine işaret eden gençler, yetkililere geçlerin spor yapmasına imkan sağlayacak küçük yatırımlardan kaçınmama çağrısında bulundu.

Çocuk parkı da aynı durumda

Paşaköy’de yapım aşamasındaki Alparslan Türkeş Parkı’ndaki oyuncaklar zamanla kullanılmaz hale geldi. Parkta çocuklar bira şişelerinin içinde oyun oynuyor. Paşaköy gençleri köydeki gençlerin park köşelerinde içki ve sigara içtiğini söyledi.

Okan Göktürk: Mesarya bölgesinin en çok genç nüfusu olan köylerden biriyiz.  Gençlere köyde hiçbir sosyal aktivite imkanı sunulmuyor. Futbola merakı olan birçok gencimiz var fakat köyün halı sahasında ışıklandırma olmadığı için geceleri sahayı kullanamıyoruz. Köyümüzdeki halı sahanın zemini bakımsızlıktan aşındığı için içerisinde futbol oynayan gençlerimizin hiçbir sağlık güvencesi yok. Halı sahanın kenarları beton, telleri kırık dökük bir halde. Köyümüzün gençleri iyi bir sahada futbol oynamak için civar köylere otostop çekerek gidiyor. Köyün gençliği yapacak etkinlik bulamadığı için park köşelerinde kötü alışkanlıklar kazanmaya başlıyor. Sahanın bir an önce onarılmasını istiyoruz.

Mustafa Şahin: Paşaköy’de sporla ilgilenen birçok gencimiz var. Bir zamanlar köyümüzde bir halı saha ve bir park mevcuttu fakat, yetkililerin ilgisizliği nedeniyle artık ne halı saha ne de park kullanılabilecek durumda değil. Baştaki yöneticilerin bu tutarsız tavrı köy gençlerinin bazı sosyal faaliyetlerden mahrum kalmasına neden oluyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atmalarını bütün köy gençleri adına istiyorum.

Ahmet Bök: Biz Paşaköy gençleri olarak, bizden sonra gelecek gençler için bu mücadeleyi vereceğiz. Halı sahamız ve parkımız çok kötü durumda. Telleri kırık dökük, iç zemini içler acısı. Aynı zamanda halı sahanın aşağısında bulunan park da berbat durumda. Bankları kırık dökük, lambaları yanmıyor ve içini pislik götürüyor.

Kazım Gürbüz: Köyümüzün halı sahası ilk yapıldığı zaman bakım yapılıyordu fakat daha sonra hiçbir bakım yapılmadığı için şimdi çok köyü durumda. Köyümüzde bu proje başladığında, öncelik halı sahaya verilmişti. Bu köy gençliğinin spor faaliyetlerini gerçekleştirmesi için çok iyiydi. Oysa şimdi saha içler acısı. Top oynamayı bırakın içine koyun koysanız durmaz.

***