Mağusa’da faaliyet gösteren Zizi Pizza isimli işyerinde çalışan Fatma Özcömert, patronu Ali Cenk Akay ile tartıştığı gerekçesiyle çalıştığı iş yerini ateşe verdi. “Kundaklama” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Özcömert, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

İş yerini kundakladı

Meselenin tahkikat memuru Engin Yıldız, zanlı Fatma Özcömert’in 15 Kasım saat 05:00 raddelerinde, çalışmakta olduğu ve Mağusa’da faaliyet gösteren Ali Cenk Akay’a ait “Zizi Pizza” isimli iş yerinin önünde bulunan tahta platform altındaki çöp poşetleri ve gazeteleri kasten ve kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu kibritle ateşe vererek, konu iş yerini kundakladığını açıkladı. Çıkan yangın sonucu iş binası ve bina içerisindeki muhtelif eşyaların hasar gördüğünü belirten Yıldız, hasar tespiti çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yıldız, zanlının uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Fatma Özcömert’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 30 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.