Gül Çakır

Gazeteci Alihan Pehlivan, son günlerin gündem maddesi haline gelen hükümet kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Pehlivan, Ulusal Birlik Partisi - Demokrat Parti Hükümeti’nin halkın ihtiyaçlarına cevap vermek adına önümüzdeki 24 saat dilimi içerisinde kurulmuş olacağını savundu. Pehlivan, olayı daha fazla uzatmanın gerekmediğini, hükümetin kurulmuş olduğunu söylemenin mümkün olduğunu ayrıca Bakanlar Kurulunda da uzlaşmaya varıldığını söyledi. Ada TV’de yayınlanan Öğlen Ajansı programına konuk olan Pehlivan, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin dışında oluşan bir hükümet oluşumunun gerçekleştiğini savunarak, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Maliye Bakanlığı’nda görev üstleneceğini dile getirdi. Pehlivan konuşmasına şu sözlerle devam etti;

BAKANLAR KURULU’NDA UZLAŞI SAĞLANDI

“Benim bildiğim kendisinin bu bakanlıkta olmak istediği ve bu sıkı ve zor günlerde bu sorumluluğu almak istemesi. Devamında Eğitim Bakanlığı yine DP’de olacak olan bir başka bakanlık. Kuvvetle ihtimal ki o bakanlığı çok yakından tanıyan Sayın Özdemir Berova. Bu isimleri söylüyoruz ama değişebilir. Sayın Serdar Denktaş’ın kendi takdiridir. Çevre ve Turizm Bakanlığı yine DP’de yeni kabinede Fikri Ataoğlu o bakanlığın başında olacak” şeklinde konuştu. Gazeteci Alihan Pehlivan siyasi kulislerden aldığı duyumlar ile tablonun bu şekilde olacağını savunarak, DP’de olduğu gibi UBP’de de bakanlıklar konusunda kesinleşmiş isimlerin olduğunu belirtti. Pehlivan, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak Sunat Atun, Dış İşleri Bakanlığına iki aday olduğunu ancak eskiden bu görevi yaptığı için büyük ihtimalle Tahsin Ertuğruloğlu’nun görevlendirileceğini kaydetti. 

“İÇİŞLERİ VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI RÖTUŞLARI DEVAM EDİYOR”

Pehlivan, Turizm Bakanlığı görevinde yer alan Faiz Sucuoğlu’nun kabinede olmasına kesin gözüyle bakıldığının altını çizerek, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın ayrılması konusunda teknik rötuşların devam ettiğini kaydetti. Gazeteci Alihan Pehlivan, şimdi çok hassas bir süreç yaşandığını ifade ederek, bütün bu verilen isimlerin yarın değişebileceğini ama kuvvet ve ihtimalle şu anda olası isimler olduğuna dikkati çekti.