Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli’nin kendisi ve bazı partililere yönelik saldırılarla ilgili açıklaması şöyle:

"Ulusal Birlik Partisi’nin bir kurultay sürecinden geçmekte olduğu herkesin malumudur. Bu sürecin partimize zarar değil yarar sağlaması için, demokrasiden ayrılmamak, tüm adayların parti olanaklarından eşit olarak yararlanmasını sağlamak, herhangi bir adayı destekleyenlere karşı kim olursa olsun, makamı ne isterse olsun herkesin saygılı davranmak zorunluluğu vardır.

Nasıl ki bazı bakan ve milletvekillerimiz Sayın Özgürgün’e destek verme hakkına sahiptirler, diğer üyelerin de başka adaylara destek verme hakları vardır. Bu kimsenin kimseye bahşettiği bir lütuf değil, bu demokrasinin bir gereğidir.

Ancak ne acıdır ki; yaşananlar ve yaşadıklarımız bunların hiç dikkate alınmadığını açıkça göstermektedir.

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ile UBP Genel Sekreter Yardımcısı’nın Çarşamba akşamı tüm partililerin malı olan, kapısı tüm partililere açık olması gereken ilçe binamızda sergiledikleri tutumun açıklanır, anlaşılır ve kabul edilebilir bir tarafı yoktur ve asla olamaz.

Bir İlçe Başkanı ve bir UBP Genel Sekreter Yardımcısı, kendi destekledikleri kişiyi desteklemiyorlar diye, partililerimize, milletvekillerimize saldırıyorlarsa, o ortamda demokrasiden de, sevgiden de, saygıdan da, hoşgörüden de bahsetmek mümkün değildir.

İlçe binamızda, yıllarını ortak davamız ve değerlerimize vakfetmiş partililerimize yapılan çirkin saldırıyı ve bununla da yetinilmeyerek sadece orada bulunduğum için şahsıma yönelik yapılan darp girişimini şiddetle kınıyorum.

Farklı farklı ilçelerden gelerek, İlçe Binasında misafir olarak bulunan partililerimizin, İlçe Başkanı tarafından bağır çağır oradan kovulmalarını, dışarıya atılmalarını ne ben ne de herhangi bir partilimiz hazmedemez.

Partide demokrasi anlayışını yerleştirememiş bir zihniyetin, bu anlayışla ülke demokrasisini bir yere taşıması da mümkün olamaz.

Bu yanlış tutum, hem partimize, hem de partililerimize hiçbir yarar sağlamadığı gibi, iktidar yürüyüşümüzü de baltalamakta, halk önünde partimizin inandırıcılığını sarsmaktadır.

Halk yaşananları gözlemlemekte ve değerlendirmektedir. Siyasi partilerin geçmek zorunda oldukları tek sınavın kurultay olduğunu düşünen bu zihniyet ve partiyi şahsi malları gibi görenler, halkın karşısına çıkınca yanıldıklarını dün de anlamışlardır, yarın da anlayacaklardır.

Unutulmamalıdır ki bugün bize yapılan bu çirkin saldırı yarın bir başka milletvekilimize veya partilimize de yapılabilir.

İnancım odur ki, parti yetkili organlarımız da böyle bir davranışa asla prim vermeyecek, yaşananlara karşı sessiz kalmayacaktır.

Bu vesile ile UBP Güzelyurt milletvekili olarak, parti yönetimimizi, parti meclis grubundaki milletvekili arkadaşlarımı, bu davranışları kınamaya ve gereğini yapmaya çağırıyorum.

Bu saldırgan tavır karşısında herhangi bir tavır almadıkları sürece, UBP Güzelyurt İlçe binasına ayak dahi basmayacağımı, İlçe Başkanı ve söz konusu Genel Sekreter Yardımcısı ile tüm temasımı keseceğimi de açıkça ifade etmek istiyorum.

İnsan en ahlaki olmayan hiçbir şey, siyaseten ahlaki olamaz. Sokakta ahlaki bulanmayan bir davranışın, kurultaya dönemidir diye veya ilçe binasında yapıldı diye ahlaki bulunmayacağından da eminim."