Suna Erden

Girne’de Ali Hakan Kaya ve beraberindeki iki şahıs, Kubbeli Çeşme Sokak üzerinde bulunan bir eve girerek hırsızlık yapmıştı. Evden bin 650 sterlin ve 500 TL para çalan üç hırsızdan ikisi kaçmayı başarırken vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edilen zanlı Kaya mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınmıştı. Hafta sonu alınan tutukluluk süresi dolan zanlı dün ek tutukluluk talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Duruşmada iddiaları aktaran polis, 12 Ağustos 19.30-21.30 saatleri arasında, Girne’de Kubbeli Çeşme Sokak üzerinde bulunan Ö.G’ye ait evin kapısının zanlı ve beraberindeki iki şahıs tarafından hasar yapılmaksızın açıldığını ve içeriye girildiğini söyledi. Polis, zanlının ve yanındaki iki kişinin Ö.G’ye ait 500 Sterlin nakit para, G.G’ye ait 500 TL ve 1000 Sterlin nakit para, sürüş ehliyeti, öğrenci kartı ve para cüzdanını ve S.S’ye ait 150 Sterlin para ile kimlik kartını çaldığını söyledi. Zanlı Kaya’nın ev sahipleri tarafından fark edildiğini, hem ev sahipleri hem de mahalle sakinleri tarafından güç kullanılarak yakalandığını kaydeden polis, zanlıyı yakalayan vatandaşların daha sonra polisi arayarak bilgi verdiğini açıkladı. Gözaltına alınan zanlının polisteki ifadesinde birlikte hareket ettiği şahısların ismini açıkladığını kaydeden polis, iki şahsın polis tarafından arandığını söyledi. 

YANLIŞ EŞGAL VERDİ 

Polis, çevre güvenlik kamera görüntülerinin incelendiğini, zanlının aranan iki şahsa ait yanlış eşgal verdiğini tespit ettiklerini söyledi. Polis, zanlının 10 Ağustos tarihinde ülkeye giriş yaptığını ve aynı bölgede üç ayrı hırsızlık olayı ile ilgili incelenen kamera görüntülerindeki belirlenen eşgalin zanlının eşgaline benzediğini ifade etti. Zanlının parmak izlerinin alındığını, olay yerindeki izlerle karşılaştırılacağını belirten polis, aranan şahısların da henüz bulunamadığını belirterek zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

PİŞMANDI SUÇSUZ OLDU 

Mahkeme zanlı hakkında 8 gün ek süre verirken bir önceki duruşmada pişman olduğunu ifade eden zanlı dünkü duruşmada suçsuz olduğunu öne sürdü ve “Olayla bağlantım yok. Yanımdaki şahıslar kaçtı, vatandaşlar beni yakaladı ancak neden yakaladıklarını anlamadım. Ben buraya tatile geldim” iddialarında bulundu.