Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir üniversite kampüsünde devriye gezen polis ekipleri Nijerya uyruklu Paul Omoraka’nın hareketlerinden şüphelendi. Polis, Paul Omoraka’yı kontrol amaçlı durdurmak istedi.Ancak polisi gören zanlı üzerindeki uyuşturucu maddeyi yere atıp kaçmaya başladı.   

Zanlının peşinden koşup yakalayan polis, yarım gram uyuşturucu madde ele geçirdi.Zanlı Paul Omoraka ile yanında bulunan arkadaşı Nigel Onome Taire’yi gözaltına alan polis, dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.   

Polis, 12 Kasım tarihinde saat 14.00 sıralarında üniversite kampüsü içerisinde devriye gezen polis ekiplerinin şüpheli gördükleri zanlı Paul Omoraka’yı kontrol amaçlı durdurmak istediklerini ancak zanlının üzerindeki uyuşturucu maddeyi atıp kaçmaya kalkıştığını söyledi.   

Polis, zanlının makul güç kullanılarak gözaltına alındığını, yere attığı yarım gram bonzai türü uyuşturucunun emare olarak alındığını ifade etti.Zanlı Omoraka ile o an birlikte olan ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan zanlı Nigel Onome Taire’de tutuklandığını kaydeden polis, zanlı Omoraka’nın gönüllü ifade verdiğini ve uyuşturucu maddeyi Lefkoşa’da 9 Kasım tarihinde bir şahıstan 200 TL karşılığında aldığını itiraf ettiğini söyledi.   

Polis,ayrıca zanlının uyuşturucudan arkadaşı olan tutuklanan arkadaşı Taire’ninde haberdar olduğuna dair bilgi verdiğini açıkladı. Polis,mesele ile ilgili soruşturma başlatıldığını,aranan bir şahıs olduğunu ifade ederek, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.