Lefkoşa’da  önceki gece kiralık araçla gezintiye çıkan Oktay Demir ile Ümit Karaduman, gece devriyesi yapan trafik ekiplerinin dur ihtarına uymayınca, sokaklarda polisle köşe kapmaca oynamaya başladı. 

Kovalamacanın ardından Polis kaçan aracı durdurup içinde arama yaptı ve uyuşturucu madde ele geçirdi. Araç sürücüsü ile yolcu Oktay Demir gözaltına alınarak Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, kiralık araçla gezen iki zanlının devriye gezen trafik polisleri tarafından kontrol amaçlı durdurulmak istendikleri ancak zanlının polisin dur işaretine riayet etmeyerek kaçtıkları belirtildi. Polis, Mehmet Akif Caddesi’nden Surlariçi bölgesine kaçan zanlıların tespit edilerek tutuklandıklarını, araçta yapılan aramada koçanın yer aldığı cepte  yarım gram, sol arka taraftaki paspas altında ise 2 gram sentetik cannabionid (bonzai) bulunduğunu söyledi.

Zanlıların gözaltına alındığını ve soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, alınacak ifadeler olduğunu belirterek, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.