Gazimağusa ve Gönyeli’de bazı evlerde uyuşturucuyla ilgili arama yapan polis yaşları 20 ile 23 arasında değişen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, polis dün akşam saat 23.00 sıralarında, Gazimağusa’da S.S.A.’nin (E–23) evinde arama yaptı.Yaklaşık 80 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulan ve emare olarak alan polis bahse konu şahıs ve meseleyle bağlantısı olduğuna inanılan J.O.D.’yi (E- 20) ve O.O.G.’yi (E- 23) tutukladı.

Polis, dün akşamüzeri Gönyeli’de N.J.S.’nin (E- 21) evinde de arama yaptı. Aramada yaklaşık 2 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı. Bahse konu şahsı tutuklandı.

UYUŞTURUCUYU GÜNEY KIBRIS’TAN ALDI

Öte yandan uyuşturucu madde tasarrufu suçundan poliste tutuklu bulunan U.D.’nin (E–24) ileri sorgulamasında, uyuşturucuyu Güney Kıbrıs’tan satın alındığı öğrenildi.

Buna göre, polis, İskele’de meydana gelen olayda, U.D.’nin bu yılın Şubat ayında Beyarmudu’nda birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve buradan satın aldığı 5 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi KKTC’ye geçirdiğini tespit etti.