Züleyha Karaman

Rıdvanoğlu ailesi, Zenginses’e verilen beş yıl hapis cezasını, “Asla ile ailemizle, bütün toplumla dalga geçen ve kazaları teşvik eden bir karar” olarak değerlendirdi. Halkın Sesi’ne konuşan Çiçek Rıdvanoğlu “Bu iş burada bitmez” dedi.

Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne neden olmak dahil 11 davadan yargılanan Ali Zenginses “Adam öldürme” davasıyla birlikte 7 davadan beraat edip,  5 yıl hapis cezasına çarptırılması, Rıdvanoğlu'nun ailesi tarafından “Dalga geçme” olarak yorumlandı.

Asya Rıdvanoğlu’nun ablası Çiçek Rıdvanoğlu, mahkemenin beş yıl hapislik kararının kendileri için “Şok” olduğunu belirterek, konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Kararın ardından Halkın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Çiçek Rıdvanoğlu, kararı ilk duyduklarında “Şok” olduklarını ifade ederek, kararın adil olmaktan öte, “Dalga geçer gibi bir karar olduğunu” belirtti.

Trafik kazasında adam öldürmeye karşılık verilen 5 yıl hapis cezasının caydırıcılıktan uzak ve “Teşviğe yönelik olduğu” görüşünü dile getiren Rıdvanoğlu, “Yani birlerine canı sıkkın olan, altına arabasını çekip, alkolünü içip, süratini yapıp, gidip birilerini öldürebilir. Bizim yargımız buna müsaade ediyor” dedi.

KAZALARI TEŞVİK EDİCİ BİR KARAR”

“Bundan sonra ne yapacaksınız?” sorusu üzerine Çiçek Rıdvaoğlu, daha kararın şokunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bu iş burada bitmez. Ceza az, caydırıcılıktan uzak, aksine teşvik edici.  Dalga geçer gibi bir karardır bu. Yani bizimle, Asla ile ailemizle, bütün toplumla dalga geçen bir karardır bu. Her yönüyle kazaları teşvik edici bir karardır”  ifadelerini kullandı.