Duygu Alan

Ülke genelinde geçen hafta etkili olan sağanak yağış, birçok bölgede yaşanan su baskınları sebebi ile yaşamı olumsuz etkilerken göletlerde beklenen doluluk oranına ulaşılamadı.

Sağanak yağışın etkili olduğu günlerde göletlerde yükselen su seviyesi, yağışların ülkeyi terk etmesi ile birlikte yeniden düştü.

Sağanak yağışların mevsim normallerinde seyrettiği dönemlerde doluluk oranı yüzde 50’nin üzerine çıkan Değirmenlik Göleti’nde dün su seviyesi oldukça düşüktü.

Son birkaç yıldır doluluk oranı ile yüzleri güldüren Kanlıköy Göleti’nde ise suyun kıyıdan yaklaşık 3 metre içeri çekildiği gözlemlendi.

Hoşsöz: KKTC geçen yaz son 10 yılın en kurak mevsimini yaşadı

Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Hoşsöz, geçen yaz KKTC’nin son 10 yılın en kurak mevsimini yaşadığını belirterek, bu yıl üreticinin yüzünü güldürecek sağanak yağışın etkili olmasını temenni etti.

Göletlerin doluluk oranlarının her üç ayda bir ölçüldüğünü hatırlatan Hoşsöz, ay içerisinde ülkeyi etkisi altına alan sağanak yağışların ardından göletlerdeki doluluk oranının tespitinin henüz yapılmadığı ancak bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Hoşsöz, ülkemizde bulunan 17 gölette geçen hafta itibari ile başlatılan doluluk ölçümlerinin halen devam ettiğini belirterek, oranlara dair net rakamların ancak ölçümler tamamlandıktan sonra ortaya çıkacağını kaydetti.

Turgay Hoşsöz, göletlerdeki doluluk ölçümlerinin önümüzdeki hafta itibari ile tamamlanmış olacağını belirtti.

kanlikoy-(8).jpg