Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, sağlık çalışanlarının, sağlık hizmetlerinde ağırlaşan yükleri artık kaldıramaz hale geldiklerini ifade ederek, özellikle personel eksikliği nedeniyle, ebe ve hemşirelerin aile ve sosyal hayatlarının kalmadığını savundu.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, Kamu-Sen ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın bugün saat 13.00'de Kamu-Sen’de ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, eylem planlarını açıklayacaklarını kaydetti.

Yeni açılan sağlık merkezleri, sağlık ocakları ve servislerde hizmet verecek hemşire istihdamlarının yapılmayıp, bunun yerine zaten eksik kadrolarla görev yapmaya çalışan hastanelerin servislerinden hemşirelerin alındığını, yeni açılan bu birimlere kaydırıldığını savunan Özkardaş, “haftanın her günü nöbet tutmak zorunda kalan, zorla ek mesai çalıştırılan ve hemşirelik dışında her türlü görev yüklenen hemşirelerimizin artık sabırları taşmıştır” dedi.

Bu zihniyete artık daha fazla tolerans gösterilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Özkardaş, şöyle devam etti:

“Yılbaşından beri teknik kurulun toplanarak,sağlıktaki kadroların ve diğer konuların görüşülmesi talebimiz, bakanlıkça sürekli olarak oyalanmaktadır. Hemşireler Birliği Yasa Tasarısı bir buçuk yıldır Meclis Alt Komitesinde bekletilmektedir. Defalarca  Sağlık Bakanlığına sorunların çözümü ile yazılar yazmamıza, toplantılar yapıp, sözler almamıza rağmen; tek bir olumlu adım dahi atılmamıştır.”